NEWSROOM

« Tillbaka

1 000 ungdomar på rekryteringsdag i Stockholm

Med ambitionen att hitta 100 nya medarbetare till McDonald’s restauranger i Stockholmsområdet, arrangerades den 18:e februari en unik rekryteringsdag där ca 1 000 unga deltog. Behovet att nyrekrytera är en direkt följd av den sänkta restaurangmomsen, och McDonald’s uppskattar att de lägre priserna totalt ska ge 600 nya jobb under 2012.

Klockan tio öppnade dörrarna till McDonald’s stora rekryteringsdag på Stockholm Waterfront Congress Centre. Innan dagens slut hade McDonald’s genomfört gruppintervjuer med cirka 1 000 personer, med målsättningen att rekrytera 100 medarbetare till de omkring 60 restaurangerna i Stockholmsområdet.

Dagen inleddes med information om företaget och om hur det är att jobba på McDonald’s. Personaldirektör Lotta Björk var en av talarna på scenen och är mycket nöjd med uppslutningen:

– Det är fantastiskt att det finns ett sådant stort intresse att jobba hos oss. Många som kommit hit söker sitt första extra jobb och en första rad i sitt cv, medan andra redan sökt väldigt många jobb men aldrig ens blivit kallade på intervju. Vi erbjuder en inträdesbiljett till arbetsmarknaden i ett läge där många unga sitter fast i ett tufft Moment 22, där det är nästan omöjligt att få ett jobb om du inte redan har ett, säger Lotta Björk, personaldirektör på McDonald’s.

McDonald’s har idag cirka 12 000 medarbetare som representerar närmare 100 nationaliteter och är därmed Sveriges största privata ungdomsarbetsgivare. McDonald’s erbjuder både meriter för livet, ett bra jobb och mycket goda utvecklingsmöjligheter.
Relaterad media
Videos
Kontakt

@mcdse