NEWSROOM

« Tillbaka

600 nya jobb tack vare momssänkningen

Som en direkt följd av sänkningen av restaurangmomsen sänker McDonald’s priserna på sina mest populära produkter den 1 januari 2012. För att möta den förväntade kundtillströmningen initieras också omfattande nyanställningar hos McDonald’s redan nu. Totalt räknar McDonald’s med att anställa omkring 600 personer ytterligare under 2012, enbart tack vare momssänkningen.
 
– Vi välkomnar momssänkningen och ger tillbaka hela värdet av den genom att sänka priserna och nyanställa. McDonald’s är redan Sveriges största privata arbetsgivare för unga,  nu kan vi anställa ännu fler tack vare att fler gäster kommer att besöka våra restauranger. Vi har länge förespråkat en momssänkning och är övertygade om att reformen kommer att få effekt, säger Raymond Mankowitz, kommunikationsdirektör för McDonald’s.

Totalt räknar McDonald’s med 600 nya jobb under 2012, helt nya jobb som inte hade kommit till annars. McDonald’s har totalt 219 restauranger i Sverige och inleder redan nu rekryteringen av ett hundratal medarbetare. Omkring 500 av de nya jobben kommer att skapas hos de lokala franchisetagare som äger och driver 80 procent av restaurangerna i Sverige.
Prissänkningarna genomförs i alla restauranger den 1 januari och ska vara märkbara och tydliga. Därför sänks priset på de produkter som flest köper, i stället för en liten sänkning på allt. På så vis kommer prissänkningen så många som möjligt till godo. Exempelvis kommer alla standardmenyer, som Big Mac & Co, att bli fem kronor billigare. Men även priset på standardprodukter som köps utan meny sänks, liksom Happy Meal.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse