NEWSROOM

« Tillbaka

En helt ny hamburgare på McDonald’s: 1955 - A tribute to the beginning

Den 15:e april 1955 öppnades den allra första McDonald’s-restaurangen i USA. Som en hyllning till vår historia lanserar vi nu 1955 – en smakrik hamburgare inspirerad av det glada 1950-talet.
 
Den 15 april 1955 öppnade Ray Kroc den första McDonald’s-restaurangen i Des Plaines, Illinois. Sedan dess har många smaksensationer kommit till i våra kök. För att hylla det som Ray åstadkom tillsammans med sina medarbetare den där dagen lanserar vi nu den helt nya hamburgaren 1955 på menyn. 

Hamburgaren innehåller grillad lök, tomat, krispig sallad, bacon och två smakrika såser, serverat i ett bröd med sesamfrön. Allt för att ge den genuina och hemlagade känslan. Inspiration är hämtad från det glada 1950-talet då en diner hade både servitriser i rollerblades, jukebox och milkshakes i överflöd.

1955 kommer att finnas på menyn med start den 19 april, ända fram till den 29 augusti. 

Missa inte att prova McDonald’s Cream Cheese Stars eller Hot Wings som snacks. Och om du är sugen på något sött: McFlurry Daim Orange som dessert.
Titta också på våra nya reklamfilmer kopplat till 1955! I mars 2011 skickade vi ett filmteam från norden till Des Plaines utanför Chicago. Uppdraget? Att dokumentera historier från personer som besökte och arbetade på vår första restaurang år 1955. De intervjuade Lester, Glen och Debra, som alla hade fina 50-tals minnen av vår restaurang. Se några av filmerna här! Resten hittar du på vår facebook sidawww.facebook.com/mcdonaldssverige
Relaterad media
Videos
Kontakt

@mcdse