NEWSROOM

« Tillbaka

En ny generation lantbrukare utbildas hos McDonald’s

Nu utvidgas Kunskapsprogrammet, den gemensamma satsningen mellan McDonald’s och LRF Ungdomen. I år får 20 unga lantbrukare en ledarskapsutbildning på McDonald’s Business School. Fyra av dessa får dessutom åka på en kunskapsresa till Irland. Satsningen syftar till att uppmuntra företagande och entreprenörskap bland unga lantbrukare för att säkra ett konkurrenskraftigt ochstarkt svenskt jordbruk.

Kunskapsprogrammet är ett långsiktigt program som McDonald’s och LRF Ungdomen utvecklat tillsammans för att sätta fokus på en ny generation lantbrukare som är viktiga för Sveriges försörjning av råvaror med högsta kvalitet.

-          Unga lantbrukare är framtiden för Sverige - det nya matlandet - samtidigt som generationsväxlingen inom sektorn är en stor utmaning. Kunskapsprogrammet är ett intressant samarbete och ett positivt initiativ för att uppmuntra företagande, säger landsbygdsministern och medlemmen i Kunskapsprogrammets jury, Eskil Erlandsson.
Nytt för i år är att kunskapsprogrammet utvidgas. Ytterligare 12 personer får tillsammans med årets fyra vinnare av Kunskapsresan till Irland och fjolårets fyra vinnare delta i ett Ledarskapsprogram på McDonald’s Business School.

-          Att erbjuda 20 utvalda unga lantbrukarna att ta del av vårt unika utbildningsprogram känns både självklart och roligt. De är våra framtida råvaruleverantörer. Via vår Business School kommer de att få möjligheten att utvecklas både som entreprenörer och som företagsledare, säger Raymond Mankowitz, McDonald's kommunikationsdirektör.
Programmet riktar sig till personer under 36 år som antingen äger ett lantbruksföretag, eller är ansvarig för en gård med inriktning mot nöt- eller mjölkproduktion. Behörig att söka är också den som står i begrepp att överta ett lantbruksföretag med inriktning mot nöt- eller mjölkproduktion.

-          Är man en ung företagare inom de gröna näringarna, eller om man har den ambitionen, är Kunskapsprogrammet ett ypperligt tillfälle för att bli inspirerad av andra framgångsrika entreprenörer inom jordbruksområdet och vidga sina vyer med den typ av kompetens som krävs idag, säger Kristina Yngwe, ordförande för LRF Ungdomen.

Urvalet av unga lantbrukare till programmet kommer att ske via en jury som består av landsbygdsminister Eskil Erlandsson, McDonald's kommunikationsdirektör Raymond Mankowitz, LRF Ungdomens ordförande Kristina Yngwe samt Emma Knaggård Wendt som är ordförande i Young Entrepreneurs of Sweden.

Från och med idag inleds rekryteringen av deltagare som kommer att pågå fram till 31 augusti. Presentationen av de utvalda lantbrukarna kommer att ske i slutet av september. Läs mer på: www.mcdonalds.se/kunskapsprogram
Relaterad media
Kontakt

@mcdse