NEWSROOM

« Tillbaka

Första spadtaget för McDonald’s vid Airport City

Idag invigdes officiellt bygget av McDonald’s nya restaurang vid infarten till Landvetter flygplats. Restaurangen etableras i direkt anslutning till OKQ8, som etablerar sig på samma tomt. Spadtaget togs gemensamt av McDonald’s, OKQ8 och Swedavia och etableringen är startskottet för det nya handelsområdet Airport City.

McDonald’s är den första aktören i det nya handelsområdet och etableringen är en del i McDonald’stillväxtstrategi, att öppna cirka 50 nya restauranger på fem år. Den nya restaurangen kommer ha 135 sittplatser i en modern och tilltalande miljö och McDonald’s ser stor potential i etableringen.

– Vi är glada att idag officiellt kunna inviga bygget av restaurangen som beräknas stå färdig i slutet av oktober. Restaurangen har ett utmärkt läge längs med riksväg 40, huvudleden mellan Göteborg och Borås, och med närheten till Landvetter flygplats, säger Kjell-Arne Forsberg, etableringschef på McDonald’s.
Restaurangen kommer vara cirka 400 kvadratmeter och utformad med sober färgsättning och modern design. Vidare kommer restaurangen vara utrustad med en tvåfilig McDrive. Restaurangen beräknas ge cirka 55 nya arbetstillfällen. Bredvid restaurangen bygger OKQ8 en ny bensinstation.

– Vi har goda erfarenheter sedan tidigare i att etablera oss tillsammans med OKQ8. Vi vet att många av våra gäster som färdas på vägarna gärna kombinerar tankningen med en matpaus, säger Kjell-Arne Forsberg.

– Det är med glädje vi ser McDonald’s och OKQ8 etablera sig som första aktörer vid infarten till Airport City. Det saknas idag ett handelsområde för de som reser mellan Göteborg och Borås och vi tror att det kommer locka många i området, både bil- och flygresenärer, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Swedavia.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse