NEWSROOM

« Tillbaka

Första spikarna till Ronald McDonald Hus i Uppsala överlämnas vid cykellopp för cancersjuka barn

Den 7-15 augusti anordnar Barncancerfonden Ride of Hope för tredje året i rad. Det är ett cykellopp mellan Lund och Stockholm med omkring 700 anmälda starter. Målet är att samla in en miljon kronor och överskottet från loppet kommer att gå till Ronald McDonald Hus i Uppsala, som ska invigas 2013. I samband med starten av Ride of Hopes finalsträcka i Uppsala den 15 augusti levereras de symboliska första spikarna till bygget av huset för svårt sjuka barn och deras familjer. På plats i Uppsala finns OS-silvermedaljören Emma Johansson som har cyklat delsträckan Västerås-Uppsala. Emma kommer att vara tillgänglig för intervjuer.
 
För att kunna genomföra Ride of Hope har Barncancer-fonden hjälp av ett tjugotal lokala cykelklubbar runt om i Sverige. Överskottet går till det nya Ronald McDonald Hus som kommer att byggas vid Akademiska sjukhuset i Uppsala nära den nya Skandionkliniken - Nordens första klinik för protonterapi. Bakom insamlingen till husbygget står Ronald McDonald Barnfond och Barncancerfonden.

Vid starten i Uppsala på söndagen den 15 augusti klockan 09.30 överlämnas tre spikar till Christophe Pedroletti, verksamhetschef vid Akademiska Barnsjukhuset, och Erik Weiman, landstingsstyrelsens ordförande. Det är symboliska gåvor från de Ronald McDonald Hus som cyklisterna passerar längs vägen genom Sverige. Spikarna överlämnas av Gary Fleming som är initiativtagare till cykelloppet, Henny Sundqvist, en flicka som har drabbats av en hjärntumör som kommer att cykla delar av sista sträckan, samt OS-medaljören Emma Johansson. Ceremonin äger rum vid ICA Maxi på Fyrisparksvägen 1 i Uppsala
.
― Jag har själv sett sjukdomen på nära håll. Det var därför jag startade detta projekt för att kunna vara med och genom våra insamlingar skapa en plats där familjer kan få vara tillsammans under en svår tid. Jag ska cykla hela sträckan och det känns fantastiskt att kunna kombinera mitt cykelintresse med en god gärning, säger Gary Fleming, initiativtagare till Ride of Hope.

― Genom att delta i Ride of Hope kan du bidra till att de cancersjuka barn från hela landet som kommer att få behandling vid Skandionkliniken kan vara tillsammans med sina familjer under den långa tid behandlingarna pågår, säger Billy Ydefjäll, projektledare för Ride of Hope på Barncancerfonden.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse