NEWSROOM

« Tillbaka

Fyra unga lantbrukare, vinnare i McDonald's och LRF Ungdomens Kunskapsprogram

Eskil Erlandsson utsåg Kunskapsprogrammets vinnare idag:
”Inspirationskällor för andra unga lantbrukare”
Idag blev det klart vilka som är vinnarna i McDonald’s och LRF Ungdomens Kunskapsprogram2012. Fyra unga lantbrukare har valts ut och får åka på en kunskapsresa till Irland samt delta i en ledarskapsutbildning tillsammans med ytterligare 16 andra unga lantbrukare på McDonald’s Business School.

De utvalda unga lantbrukarna är Dylan Hansson, 21 år från Genarp i Skåne, Anders Widinghoff, 28 år från Hjo som ligger nära Skövde, Marit Olsson, 30 år från jämtländska Oviken några mil sydväst om Östersund och Caroline Eriksson, 24 år och uppvuxen på en gård några mil från Eskilstuna.

– I Sverige - det nya matlandet behövs unga bönder. Kunskapsprogrammet är därför ett positivt initiativ för att rusta unga lantbrukare med den kunskap som är nödvändiga för möjligheten att bedriva ett framgångsrikt och professionellt jordbruksföretag, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

För andra året i rad arrangerar LRF Ungdomen och McDonald’s Kunskapsprogrammet - ett gemensamt initiativ för att främja entreprenörskap och generationsväxling bland unga lantbrukare i Sverige. Årets stora nyhet är att Kunskapsprogrammet innehåller ett Ledarskapsprogram på McDonald’s Business School, som varje år utbildar 1500 medarbetare på McDonald’s. Dessutom ingår en kunskapsresa till Irland och syftet med denna är att vinnarna ska få möjligheten att träffa unga irländska lantbrukare. Bland annat ska de få nya perspektiv kring entreprenörskap och samarbete mellan lantbruk och övrigt näringsliv. Ledarskapsprogrammet i sin tur är ett tillfälle för unga lantbrukare att lära sig mer om rollen som entreprenörer och företagsledare.

– McDonald’s Business School ingår i det unika utbildningssystem som vi erbjuder våra medarbetare. För första gången skräddarsyr vi en utbildning för unga lantbrukare som i sin verksamhet möter många liknande utmaningar som våra restaurangchefer. Vår ambition är att utbildningen ska ge deltagarna ny kunskap och inspiration som gynnar deras eget företagande, säger Raymond Mankowitz, kommunikationsdirektör på McDonald’s.
Utöver årets fyra vinnare av Kunskapsresan har Juryn valt ut 12 unga lantbrukare bland årets sökande som tillsammans med vinnarna från 2011 kommer att få delta i Ledarskapsprogrammet. Totalt handlar det om 20 unga lantbrukare som i december kommer att utbildas under nära tre dagar på
McDonald’s Business School.


Juryn består av landsbygdsminister Eskil Erlandsson, Raymond Mankowitz som är kommunikations-direktör på McDonald’s, LRF Ungdomens ordförande Kristina Yngwe och Emma Knaggård Wendt som är ordförande i Young Entrepreneurs of Sweden.
– Det är verkligen roligt med den framtidstro som de sökande ger uttryck för. De är alla mycket intressanta personer som det ska bli spännande att följa. Jag hoppas att Kunskapsprogrammet ger deltagarna värdefull kunskap som kan utveckla deras affärsmannaskap och företagande, säger LRF Ungdomens ordförande Kristina Yngwe.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse