NEWSROOM

« Tillbaka

Halvvägs till insamlingsmålet för Sveriges femte Ronald McDonald Hus

Sveriges femte Ronald McDonald Hus planeras stå klart i Uppsala under 2013. Idag, den 15 december, tas beslut om bygglovet samtidigt som 20 miljonersgränsen passerats tack vare ett miljonbidrag från Allmänna Arvsfonden. Detta innebär att hälften av de omkring 40 miljoner kronor som behövs för bygget är säkrade. Huset kommer ge svårt sjuka barn och deras familjer möjligheten att bo tillsammans i en hemlik och trygg miljö under sjukdomstiden.
 
Insamlingen till det femte huset i Uppsala har nu nått halvvägs. McDonald’s årliga insamlingshelg i slutet av november bidrog i år med rekordbeloppet cirka 3 miljoner. Utöver stöd från McDonald’s och andra företag har det unika samarbetet med Barncancerfonden samt Allmänna Arvsfondens miljonbidrag gjort det möjligt att korta ner insamlingstiden till fyra år.

-          Vi arbetar ständigt för att hitta och satsa på angelägna projekt som ska göra livet bättre för barn i utsatta situationer. Det är Ronald McDonald Hus-initiativet i Uppsala ett föredömligt exempel på. Att få finansiering av oss är en kvalitetsstämpel, få projekt kommer genom vårt nålsöga. Det ska bli mycket spännande att följa det här projektet både under byggtiden och när huset i Uppsala står klart, säger Andreas Pierrou vid Allmänna Arvsfonden.

Sedan tidigare har Ronald McDonald Barnfond ett samarbete med Barncancerfonden. De båda välgörenhetsorganisationerna arbetar tillsammans med insamlingen till byggandet av huset, där Barncancerfonden samlar in och bidrar med 16 miljoner. Det motsvarar 40 procent av totalkostnaden.

-          Bidraget från Allmänna Arvsfonden på totalt 2,5 miljoner är fantastiskt och något vi verkligen är stolta över att få. Men även om vi nu är halvvägs, så har vi en lika lång resa kvar och tar tacksamt emot fortsatt stöd från både företag och privatpersoner. Första spadtaget planerar vi ta i vår och målet är att huset ska klart 2013. Husen betyder mycket för de sjuka barnen och deras familjer under en tuff tid, säger Birgitta Mossberg vid Ronald McDonald Barnfond.
Sveriges femte Ronald McDonald Hus kommer att byggas vid Akademiska sjukhuset och Skandionkliniken i Uppsala och erbjuda cirka 14 familjerum. Husen är till för att underlätta livet för svårt sjuka barn och deras familjer under behandlingstiden. Många barn med cancer som behandlas på Skandionkliniken liksom barn med andra diagnoser från Akademiska sjukhuset kommer att kunna bo på huset.

Läs mer om 
Ronald McDonald Barnfond och det femte huset på www.ronaldmcdonaldhus.se

 
Relaterad media
Kontakt

@mcdse