NEWSROOM

« Tillbaka

Isa Abdulla, restaurangchef, är Årets Unga Branschstjärna 2012

Isa Abdulla, 27 år och restaurangchef sedan tre år på McDonald’s Sköndal i södra Stockholm, har utsetts till Årets Unga Branschstjärna 2012 av SHR, Sveriges Hotell- och restaurangföretagare. Isa får enligt motiveringen priset för att han har ett genuint intresse för sina medarbetare och för att han är en sann inspirationskälla för hela branschen.

Vidare menar juryn att han är en stjärna som kommer att fortsätta att utvecklas och genom sitt sätt och sin person marknadsföra restaurangnäringen på ett enastående sätt.

– Jag är otroligt glad att Isa belönas av branschen på det här sättet, det är verkligen välförtjänt och vi är väldigt stolta över honom och det arbete han gör tillsammans med sina medarbetare varje dag, säger Lotta Björk, HR-direktör på McDonald’s.
Isa Abdulla lämnade Irak som flykting så sent som 1999 och hans första jobb i Sverige var i köket på McDonald’s Sköndal. Idag är han chef och ledare för 70 personer - fortfarande på samma restaurang. Under de tre år som Isa ansvarat för driften har restaurangen vunnit den interna utmärkelsen ”Outstanding restaurant” hela tre år i rad - ett pris som varje år delas ut till den bästa McDonald’s-restaurangen i Sverige. Nyligen fick Isa ansvar för ytterligare en restaurang.

– Isa är på många sätt ett utmärkt exempel på hur unga talanger ges möjlighet att växa och utvecklas inomMcDonald’s, genom att vi ser till individens förmåga och potential, snarare än till bakgrund och tidigare erfarenheter, säger Lotta Björk.
Priset Årets Unga Branschstjärna instiftades av SHR för att höja statusen på restaurangyrket och visa på karriärmöjligheterna i branschen. Förutom äran att utses till Ung Branschstjärna utgår ett stipendium på 40 000 kronor som ska användas för en inspirationsresa. Även Pernilla Ytterbring, Courtyard by Marriot, belönades av SHR.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse