NEWSROOM

« Tillbaka

Joel Brix är först ut i My Burger med sin drömburgare McNip

Petter Hegevall från Östersund, David Sundin från Stockholm, Anders Lingbrand från Skärhamn, Johan Rindborg från Sollentuna och Joel Brix från Örnsköldsvik är de fem vinnarna i årets upplaga av My Burger, McDonald’s digitala produktutvecklingstävling. Och först ut att serveras på McDonald’s restauranger är Joel Brix’ drömburgare McNip, som fått sitt namn efter ett av världens främsta Counter-Strike-lag, svenska Ninjas in Pyjamas. My Burger-vinnarnas egenkomponerade drömburgare serveras på McDonald’s cirka 220 restauranger med start den 29 oktober.
                                                             
Med My Burger satsar McDonald’s för andra året i rad på digital produktutveckling tillsammans med gästerna, som ett led i det långsiktiga arbetet med att bredda menyn. Intresset för tävlingen har varit rekordstort och totalt skapades 40 000 olika burgare som genererade 350 000 röster online. Detta har gjort My Burger till en av de mest engagerande kampanjerna någonsin från McDonald’s. Bland de 40 000 bidragen röstade svenska folket fram tio finalister. Avgörandet fälldes i början av sommaren då stjärnkocken Tom Sjöstedt, fotbollslegenden Glenn Hysén och de övriga i juryn korade de fem vinnarburgarna.
 
– Fem av 40 000 drömburgare tog sig hela vägen till vår meny. My Burger är ett spännande och modernt sätt att bjuda in svenska folket till vår produktutveckling. Vi tycker att det är viktigt att lyssna till vad våra gäster vill se på vår meny, säger Jeff Jackett, marknadsdirektör på McDonald’s.
 
Joel Brix från Örnsköldsvik berättar varför hans burgare blev en av vinnarna:
 
– Jag tror min burgare gick hem hos juryn för att den är en enkel kombination men med hetta och bra smak. Då jag själv är en gamer ville jag med namnet på burgaren hylla spelvärlden och Counter Strike-laget Nip som står för ”Ninjas in pyjamas”, säger Joel Brix från Örnsköldsvik.
 
Juryn bestod förutom Tom Sjöstedt och Glenn Hysén av Christian Nilsson som driver bloggen fastfoodlovers.com, Monica Jordan, restaurangchef McDonald’s Karlstad samt John Atherton, vd för McDonald’s Sverige.
 
De fem vinnarburgarna kommer säljas under en vecka vardera, mellan 29 oktober och 2 december på McDonald’s restauranger över hela landet.
 
Kommentarer från samtliga vinnare och deras recept finns i bakgrundsmaterialet på sidan 2, tillsammans med försäljningsdatum och information om jurymedlemmarna.

Om vinnarna i My Burger
 
McNip - skapad av Joel Brix från Örnsköldsvik - på McDonald’s meny den 29/10 - 4/11
Sesambröd, het tomatsås, rostad lök, isbergssallad, bacon, nötkött och cheddarost.
 
– Jag tror min hamburgare gick hem för att det var en enkel kombination av kött, bacon och rostad lök men med hetta. En burgare med bra smak, helt enkelt, säger Joel Brix.
 
McPetter - skapad av Petter Hegevall från Östersund - på McDonald’s meny den 5/11 - 11/11
Bröd med mjöltopping, sourcream & chive-sås, färsk lök, rostad lök, inlagd gurka, röd paprika, cheddarost och nötkött.
 
– Slutresultatet blev mycket godare än jag trodde. Jag tror att jag vann på grund av mitt koncept med svenska somriga smaker som gräddfil med gräslök, säger Petter Hegevall.   
 
McBetty - skapad av David Sundin från Stockholm - på McDonald’s meny den 12/11 - 18/11
Bröd med chili- och sesamfrön, ketchup, McFeastsås, rödlöksringar, rostad lök, färsk lök, nötkött och cheddarost.
 
– Jag var med i tävlingen förra året men nådde inte till final och därför känns det extra kul att ha tagit revansch i år! Jag tror att jag vann för att jag hade ett tydligt koncept med tre sorters lök. Oväntat men väldigt gott, säger David Sundin.  
 
McCheeseDeLuxe - skapad av Anders Lingbrand från Skärhamn - på McDonald’s meny den 19/11 - 25/11
Bröd med osttopping, chèvresås, rostad lök, tomat, nötkött, rökt goudaost och emmentalerost.
 
– Man kan säga att min burgare bygger på fyra ostar; rökt goudaost, emmentalerost, chèvresås och bröd med osttopping. Den sticker ut på menyn och kommer nog välkomnas av alla som är sugna på extra ost, säger Anders Lingbrand.  
 
McFresh - skapad av Johan Rindborg från Sollentuna - på McDonald’s meny den 26/11 – 2/12
Bröd, ketchup, McFeastsås, färsk lök, isbergssallad, tomat, bacon och nötkött.
 
– Jag tror att min drömburgare vann för att den har något som tilltalar alla. Den bygger på populära burgaringredienser som kött, bröd, lök, tomat, isbergssallad och ketchup. Namnet lockar nog också, säger Johan Rindborg.   
                                                                                                                         
 
Om juryn i My Burger
 
Tom Sjöstedt, kock
Tom Sjöstedt utsågs till Årets Kock 2008. Han har skördat stora framgångar med Svenska Kocklandslaget och på meritlistan finns guldmedaljer från VM och OS. Tom inledde sin karriär på en golfkrog i Tyskland. Därefter har han arbetat på Hotell Borgholm, Högbo Brukshotell, Fågelbrohus och på Pontus i Stockholm. 2010 blev han känd för den breda publiken som jurymedlem i TV-programmet Stjärnkockarna. På McDonald's är favoriten Big Tasty.
 
Glenn Hysén, fotbollslegend
Med två vunna Guldbollar, två UEFA-cupguld, en engelsk ligatitel och sammanlagt 68 landskamper är Glenn Hysén en av Sveriges mest kända och populära fotbollsspelare genom tiderna. Glenn Hysén kan blicka tillbaka på en gedigen proffskarriär med spel i IFK Göteborg, PSV Eindhoven, Fiorentina och Liverpool FC. Idag arbetar Glenn som krönikör, fotbollstränare i Utsiktens BK och som föreläsare. På McDonald's är favoriten Chicken McNuggets.
 
Monica Jordan, restaurangchef för McDonald’s Nobelplan i Karlstad
Monica började på McDonald’s 1995, hon arbetade till en början extra och utbildade sig parallellt till lärare. När hon var färdig med studierna valde Monica att hoppa på möjligheten till en karriär inom McDonald’s. Monica är idag restaurangchef för McDonald’s Nobelplan i Karlstad och ansvarar för 95 medarbetare. Mest spännande med arbetet är att utveckla unga människor och att man hela tiden lär sig nya saker. Monica gillar att laga mat och utmanar sig själv med nya recept. På McDonald’s är favoriten Big Mac.
 
John Atherton, vd för McDonald’s
John började på McDonald’s i England för 30 år sedan som medarbetare på restaurang. Han har under åren arbetat med det mesta inom McDonald’s. Innan han kom till Sverige 2011 var han vd för McDonald’s på Irland. John har tagit nya produktsortimentet McWraps till Sverige och betonar vikten av att lyssna på vad gästerna efterfrågar. My Burger är ett modernt sätt att bjuda in svenska folket att vara med och bestämma vad som ska serveras på menyn. Hans favoriter på McDonald’s är Big Mac och McWrap.
 
Christian Nilsson, bloggare
Christian driver bloggen fastfoodlovers.com där det skrivs om mat serverad snabbt. Hans intresse och passion för ämnet vaknade när han tillbringade ett år i USA 1987. År 2001 startades ett nyhetsbrev som senare blev en blogg. FastFoodLovers vann Matbloggspriset år 2005 för Årets Temablogg och blev Årets Bästa Matblogg 2006. Huvudtemat på bloggen är mat man äter ”on the go”, men även färdiglagat, snacks och dryck. Favorit på McDonald’s är QP eller Dubbel Cheeseburgare.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse