NEWSROOM

« Tillbaka

Knapriga morötter året om

Nu har vi morotsveckor på McDonald’s. Undrar du varför? För oss är högsta kvalitet i de råvaror vi serverar viktigt. Vi vet att det även är så för våra gäster. Varje dag, året om, arbetar exempelvisöver 1000 svenska bönder för att vi ska kunna servera mat med högsta kvalitet till alla våra gäster.
 
Vinterkylan är som bekant en utmaning för det mesta som växer i jorden. Men det betyder inte att arbetet stannar upp. En av de lantbrukare vi samarbetar med är Marianne Härning-Nilsson. Hon bor utanför Ängelholm i Skåne och driver familjeföretaget Mariannes Farm. Hos Marianne produceras alla de minimorötter som vi serverar. Morötterna odlas hos Marianne eller andra skånska odlare under nästan hela året, det är bara kortare perioder som vi ibland måste komplettera från annat håll på grund av säsong eller klimat. Så även om kylan får mycket att stanna upp, är det alltid full aktivitet hos Marianne för att våra gäster ska kunna njuta av våra goda och knapriga minimorötter.

Minimorötternas resa startar redan under våren då morotsfröna sätts i jorden. Under sommaren och på hösten skördas de. Efter skörden tvättas, sorteras, skalas och kapas de av för att få sin perfekta form. FörMcDonald’s minimorötter är förstås inte små från början. Till sist paketeras och märks varje påse för att sedan kylas innan det bär av till restaurangerna. På Mariannes Farm är kvalitets-kontrollerna många. Endast 40 procent av morötterna når hela vägen till våra gäster. De som inte klarar kraven tas till vara och blir djurfoder, inget går till spillo. Har du inte redan smakat, så passa på att göra det vid ditt nästa besök hos oss!

Våra morötter från Mariannes Farm är ett av många exempel på råvaror som vi köper från lantbrukare i Sverige. McDonald’s är faktiskt restaurangbranschens enskilt största inköpare av svenskt nötkött, och även en stor inköpare av såväl ekologisk mjölk som av andra svenska jordbruksprodukter. Svenska lantbrukare är väldigt viktiga för att vi även i framtiden ska kunna ha mat på McDonald’s gjord på råvaror som produceras i Sverige. För att dels vara öppna kring ursprunget och kvaliteten i våra råvaror, men även för att beskriva hur betydelsefulla Sveriges bönder är, kommer vi under hela året att lyfta fram intressanta historier kopplade till de över 1000 svenska bönder som levererar mat till McDonald’s. Vill du veta mer? Klicka här för att se vår reklamfilm och om du vill veta mer hur vi långsiktigt arbetar för att bidra till ett starkt svenskt lantbruk, läs mer om McDonald’s samarbete med 1000 svenska bönder här.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse