NEWSROOM

« Tillbaka

Kvinnlig entreprenör gör innovativ nysatsning i Skåne - Ättekulla blir McDonald's 222:e restaurang i Sverige.

Idag öppnar McDonald’s sin 222:e restaurang i Sverige. Restaurangen etableras i södra Sverige, närmare bestämt i Ättekulla utanför Helsingborg. Lokalbon och franchisetagaren Christina Richter står bakom nysatsningen som innebär 70 nya jobb i Helsingborg. Även fokus på miljö och innovation är viktigt för Richter. På restaurangen invigs samma dag Ättekullas första laddstation för elbilar i samarbete med Öresundskraft. En investering i energieffektiv LED- belysning innebär exempelvis en besparing med 40 000 KwH årligen. En ny lekmatta, framtagen av KTH och Gymnastik- och idrottshögskolan, lanseras för att stimulera till aktiv lek.

Helsingborgsbon Christina Richter har jobbat på McDonald's i över 25 år och fortsätter att investera lokalt. Idag öppnar McDonald's sin 222:e restaurang i Ättekulla, utanför Helsingborg. Restaurangen i Ättekulla innebär 70 nya jobb i Helsingborg.

-Det känns roligt att fortsätta expandera i min hemmaregion och skapa arbetsmöjligheter för framförallt ungdomar. Särskilt kul är nu att kunna ta tillvara på den nya tekniken och att vi ständigt gör förbättringar på ett område som vi brinner för - miljön, säger Christina Richter, franchisetagare McDonald's Ättekulla, Ängelholm och Helsingborg.

På den nya restaurangen satsar McDonald's på ett nytt system för en mer energieffektiv belysning. LED-belysning ihop med övriga effektiva belysningssystem innebär en minskad energiförbrukning med 40 000 KwH per år. I samband med nyöppningen invigs även Ättekullas första laddstation för elbilar i samarbete med energibolaget Öresundskraft. Öresundskraft invigde redan förra året tre laddstolpar i Helsingborgsområdet och finns på plats under invigningen och premiärladdar elbilar. Laddstationen ingår i McDonald's nationella testsatsning på laddinfrastruktur för kompletteringsladdning i vardagen.

- Det här är framtidens bilar och vi vill med satsningen på elbilar slå ett slag för både framtiden och miljön. Vi försöker alltid tänka på nästa generation och det är därför tacksamt att göra detta tillsammans med andra företag som McDonald's som också ligger i framkant i sitt miljö-engagemang, säger Per Lundgren, projektledare Elbilar på Öresundskraft.
En ny lekmatta för McDonald's, som är framtagen av KTH och Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm, kommer även att finnas på restaurangen. Mattan ska med ljus och ljud utgöra ett komplement i McDonald's lekmiljöer för att stimulera till aktiv lek för barn mellan tre och tolv år. Ättekulla blir den första McDonald's-restaurangen med den nya mattan.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse