NEWSROOM

« Tillbaka

McDonald’s först i kommande Hedvägens Handelsområde

Idag, den 14 juni, togs det första spadtaget för en ny McDonald’s-restaurang i det kommande handelsområdet Hedvägens Handelsområde i Trelleborg. Spadtaget togs tillsammans med Trelleborgs kommunalråd Ulf Binsgård samt fastighetsbolaget Mims Invest, som ansvarar för utbyggnaden av Hedvägens Handelsområde. Restaurangen kommer att ha cirka 135 sittplatser.
McDonald’s är den första aktören i det nya handelsområdet och etableringen är en del i McDonald’s tillväxtstrategi, att öppna cirka 50 nya restauranger på fem år. Den nya restaurangen kommer erbjuda en modern och tilltalande restaurangupplevelse och McDonald’s ser stor potential i etableringen.
– Läget vid den nya infarten till Trelleborg med närhet till den handel som idag finns vid Hedvägen innebär bra tillgänglighet för våra gäster. Vi tror mycket på Trelleborg som marknad och hyser goda förhoppningar om en positiv utveckling för Hedvägens Handelsområde under de kommande åren, säger Kjell-Arne Forsberg, etableringschef påMcDonald’s. 
Restaurangen kommer vara cirka 400 kvadratmeter stor och utformad med modern och attraktiv dekor och design. Vidare kommer restaurangen att vara utrustad med en tvåfilig McDrive för att snabbt kunna servera handelsområdets bilburna besökare och en större parkering än vad läget på Hamngatan medger för de gäster som vill äta pårestaurangen.
– Handelsområdets utveckling får en extra skjuts när ett starkt varumärke som McDonald’s är först på plats, det bidrar till att öka attraktiviteten också för andra aktörer. Jag ser fram emot att se denna nya fräscha handelsplats fortsätta växa, säger Mårten Mårtensson, vd Mims Invest.
Drygt 80 procent av McDonald’s cirka 220 restauranger i Sverige drivs av franchisetagare och så kommer även vara fallet för restaurangen i Hedvägens Handelsområde. Handelsområdet kommer fullt utbyggt innebära en handelsarea på ca 7 000 kvadratmeter.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse