NEWSROOM

« Tillbaka

McDonald’s hyllar dagens viktigaste mål med Frukostens dag

En riktigt bra frukost sägs vara den bästa starten på dagen, och det vill McDonald’s hylla genom att instifta Frukostens dag den 24:e september. Sedan i våras kan McDonald’s morgonpigga gäster njuta av en betydligt bredare och lyxigare frukostmeny, som erbjuder något för alla – oavsett om det är McGröt eller en klassisk McMuffin som lockar.
 
– Med Frukostens dag vill vi hylla frukosten och alla de som älskar en bra start på dagen. Därför kommer alla gäster som besöker oss under frukosttimmarna den 24:e september bjudas på vår klassiska McMuffin Bacon & Egg, säger Patrik Holm-Thisner, kvalitets- och inköpschef för McDonald’s Sverige.
 
Allt fler måltider äts utanför hemmet och för att möta den efterfrågan har McDonald’s under våren utökat frukostmenyn med både varmt och kallt: bland annat nya, grova mackor, yoghurt med müsli, croissant och pannkakor, McGröt och äggröra med bacon gjord på färska svenska ekologiska ägg.
 
 – Det känns oerhört bra att Sveriges största restaurangkedja väljer KRAV-märkta ägg. Våra EKO-ägg är av högsta kvalitet och kommer att förhöja smakupplevelsen ytterligare, säger Bengt Göran Andersson, divi­sionschef på Kronägg.
 
Både vårens nyhet äggröra med bacon och klassikerna McMuffin Bacon & Egg och McMuffin Sausage & Egg är gjorda på färska ekologiska ägg från svenska gårdar och kaffet är gjort på färskmalda arabica-bönor, ekologiskt och från Rainforest Alliance-certifierade gårdar. All mjölk på McDonald’s är också ekologisk.
 
– Vi satsar alltid på råvaror av högsta kvalitét och är stolta över att kunna erbjuda svenska ekologiska KRAV-ägg i vår frukost. Sedan vi lanserade vår nya frukost i början av maj har det gått åt närmare 1,6 miljoner ägg på restaurangerna runtom i landet, säger Patrik Holm-Thisner.
 
McDonald’s frukost serveras från kl. 06.00 fram till kl. 10.00 på alla morgonöppna restauranger.

McDonald’s frukostmeny innehåller:                     
              
·         McGröt med lingonsylt och mjölk
·         Yoghurt med müsli
·         Croissant
·         Pannkakor
·         Äggröra med bacon
·         Frukostmackan med ost & skinka
·         Lilla mackan med ost & skinka
·         Lilla mackan med kalkon & cream cheese
·         Hash brown
·         McToast & McToast Deluxe
·         McMuffin Bacon & Egg
·         McMuffin Sausage & Egg

Relaterad media
Kontakt

@mcdse