NEWSROOM

« Tillbaka

McDonald´s på plats i Almedalen

Även i år kommer McDonald’s att finnas på plats under Almedalsveckan i Visby, och fokus kommer i år att varaklimatfrågan och vårt arbete med minskade koldioxidutsläpp. Sedan 2010 har McDonald’s minskat koldioxidutsläppen med hela 40 procent i hela verksamheten. Den 2 juli deltar vi och övriga medlemsföretag i ett seminarium arrangerat av klimatnätverket Hagainitiativet. Alla som vill lyssna till intressanta talare från medlemsföretagen, ledande klimat- och miljöexperter samt politiker är välkomna till båten Blue Charm i Visbys inre hamn kl 13:30 – 15:00. Från McDonald’s sida kommer vd John Atherton att delta. 
 
Under torsdagen 4 juli mellan kl. 09:00-11:00 kommer McDonald's kommunikationsdirektör, Raymond Mankowitz, att diskutera hållbarhetsfrågor i en panel med Erik Thedéen, Statssekreterare på Finansdepartementet, Sasja Beslik, Chef för ansvarsfulla investeringar och bolagsstyrning på Nordea och Torborg Chetkovich, Vd och koncernchef på Swedavia. På detta seminarium diskuteras vilket mervärde hållbarhet ger för företag och hur hållbarhetsfrågor kan utvecklas till att bli styrande för affären och inte tvärtom.  
Almedalsveckan är Sveriges största politiska mötesplats och har arrangerats i mer än 40 år. 2012 hade Visby under Almedalsveckan cirka 17 000 besökare som kunde välja bland 1 818 officiella programpunkter. Förra året deltog McDonald’s tillsammans med Världsnaturfonden WWF och MSC (Marine Stewardship Council) och pratade om vårt gemensamma arbete för att kunna erbjuda MSC-certifierad Östersjötork på McDonald’s
 
Läs mer om Hagainitiativet och seminariet här. För mer information, kontakta miljöchef Johanna Schelin

Relaterad media
Kontakt

@mcdse