NEWSROOM

« Tillbaka

McDonald’s slår upp dörrarna i Gränby Köpstad

McDonald’s slår upp dörrarna i Gränby Köpstad
 
Idag den 26 september invigs McDonald’s i handelsområdet Gränby Köpstad i Uppsala. Restaurangen kommer att erbjuda ett fullskaligt menysortiment i en ljus och modern miljö för cirka 120 gäster. I och med etableringen har också cirka 60 nya arbetstillfällen skapats,varav många för ungdomar som på så sätt kan ta klivet in på arbetsmarknaden.
 
Under dagen sker också roliga aktiviteter i restaurangen, framförallt för barn. Bland annat kommer clownen Ronald McDonald att delta under förmiddagen.
 
– Jag är väldigt glad och stolt över den nya restaurangen! Vi har verkligen skapat en välkomnande och modern restaurang för våra gäster, med ett fantastiskt läge. Glädjande i sig är också att vi genom öppnandet skapat så många nya arbetstillfällen, särskilt för ungdomar, säger Claes-Göran Jönsson, franchisetagare och ägare av McDonald’s Gränby.
 
Restaurangen blir McDonald’s - och Claes-Göran Jönssons - femte restaurang i Uppsala och är en del i McDonald’s strategi att öppna 50 nya restauranger på fem år och att växa med befintliga franchisetagare. Claes-Göran Jönsson driver även restauranger i Västerås och i Sälen.
 
Handelsplatsen Gränby Köpstad och närheten till Uppsala och E4:an är ett optimalt läge för gästerna oavsett om de är uppsalabor, pendlare eller långväga resenärer. För att möta behov av snabb och flexibel betjäning har restaurangen också en tvåfilig McDrive för att kunna servera både gäster som färdas på E4:an och besökande från närområdet.
 
Handelsområdet Gränby Köpstad kommer fullt utbyggt innebära en handelsarea på 50 000 kvadratmeter med en parkering på 1 500 parkeringsplatser.
 
– Vi är glada och stolta över att McDonald's nu öppnar i Gränby. Den här platsen är redan en knutpunkt med mycket starka flöden och tillsammans tar vi nu ännu ett steg i arbetet med att förstärka området som en handelsplats med familjen i fokus, säger Carl Strufve, affärsutvecklare på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som äger och utvecklar området.

Relaterad media
Kontakt

@mcdse