NEWSROOM

« Tillbaka

Nyhetsklipp om arbetsplatsen McDonald's

Vill du veta mer om möjligheterna inom McDonald’s? Media har genom åren skrivit många nyhetsartiklar om våra medarbetare och franchisetagare. Nedan finner du ett urval av dessa artiklar.
 

Gävle Dagblad 110125: ”Systrarna som nått toppen”

25-åriga Emma är restaurangchef på McDonald’s och hennes två år yngre syster Johanna är chef på Toys’R’Us i Valbo. Under sina åtta år på McDonald’s har Emma hunnit med att skaffa sig både en civilekonomutbildning och två barn.
Länk: http://gd.se/nyheter/jobbpengar/1.2682619-systrarna-som-natt-toppen

Dalarnas Tidning 101031: ”Nyanställningar och utbyggnad på McDonald’s”

Under vintersäsongen är det högt tempo på Patrik Forsmans McDonald’s-restaurang. Anledningen är alla hungriga Sälenresenärer som stannar för att äta. Som en följd av det ökande antalet gäster bygger nu Patrik ut restaurangen och anställer nya medarbetare.
Länk: http://www.dt.se/nyheter/hedemora/article788825.ece

 

Värmlands Folkblad 100915: ”Ministern vände burgare och träffade instegsjobbare”

– Det är inte första gången jag jobbar på McDonald’s. Men det var väldigt länge sedan nu, sa integrations- och jämställdhetsministern Nyamko Sabuni (FP) när hon besökte McDonalds i Karlstad för att steka burgare och prata med nystarts- och instegsjobbare.
Länk: http://www.vf.se/nyheter/karlstad/ministern-vande-burgare-och-traffade-instegsjobbare
 

Helsingborgs Dagblad 100710: ”Ohygieniskt med för mycket pengar”

Christina Richter började arbeta inom McDonald’s som 18-åring. För sex år sedan blev Christina franchisetagare till McDonald’s i Ängelholm. Idag driver hon fem restauranger i nordvästra Skåne.
Länk: http://hd.se/ekonomi/2010/07/10/ohygieniskt-med-for-mycket-pengar/
 

Nerikes Allehanda 090611: ”Jobbet som ger många val”

Vissa stannar ett kort ett tag – andra stannar för evigt. Många unga människor börjar sitt yrkesliv på någon av Sveriges många McDonald’s-restauranger. Patrik Forsman började en gång att arbeta på golvet men är i dag ägare till två McDonald’s-restauranger i Mellansverige.
Länk: http://na.se/ekonomi/2.2243/1.477745-jobbet-som-ger-manga-val
 

Nerikes Allehanda 090611: ”Ett jobb med stress och glädje”

Soraja Custovic Alibegovic har arbetat på McDonald’s i nästan tio år. Till en början drev hon en egen rörelse i samma bransch, pluggade och jobbade bara extra på restaurangen – men hon trivdes så bra att det till slut blev McDonald’s som blev hennes karriärval. 
Länk: http://na.se/ekonomi/2.2243/1.477771-ett-jobb-med-stress-och-gladje?articleRenderMode=extra_comment
 

Värmlands Folkblad 090328: ”McDonald’s anställer 80 personer i Värmland”


Fram till sommaren kommer McDonald’s i Värmland att anställa 80 nya medarbetare.
Enligt Patrik Hjelte, som äger de fyra McDonald’s-restaurangerna i Karlstad samt ytterligare fyra McDonald’s på andra platser, så är efterfrågan på jobben stor.
Länk: http://www.vf.se/node/36192
 

HD 090318: ”Hamburgerkedja växer med extrapersonal”

McDonald’s växer med extrapersonal. Under våren nyanställs 30 personer i Ängelholm och 15 till restaurangen på Knutpunkten i Helsingborg. Allt för att möta behovet under sommarmånader som ger mest klirr i kassan. Det handlar främst om extraanställd personal, till exempel skolungdomar som hoppar in kvällar och helger.
Länk: http://hd.se/ekonomi/2009/04/18/hamburgerkedja-vaexer-med/
 

NWT 090207: ”Tvillingarna Nolfelt är chef på varsin McDonald’s-restaurang”

För 31 år sedan kom två tvillingpojkar från Sri Lanka till Karlskoga. På tvillingars vis har Erik och Johan hängt ihop såväl i skolan som på fritiden och i jobbet. Där är de mitt uppe i sina karriärer som restaurangchefer på McDonald’s – Erik i Karlskoga och Johan i Brändåsen i Kumla.
Länk: http://www.nwt.se/karlskoga/article464366.ece
 

Gefle Dagblad 081214: ”23 år och restaurangchef”

På två och ett halvt år gick Amelina Söderberg från att arbeta i kassa och kök till att bli restaurangchef. Hon har en vinnarskalle som heter duga och menar att alla med rätt inställning kan komma hur långt som helst.
Länk: http://gd.se/nyheter/gavle/1.386460-23-ar-och-restaurangchef
 

Dagbladet 080729: ” Jobb på McDonald’s lockade många unga”

Snart har 50 personer i Sundsvall fått ett nytt jobb. I slutet av augusti öppnar McDonald’s en ny restaurang i Birsta och har tagit hjälp av Arbetsförmedlingen med rekryteringen.
Länk: http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.77053-jobb-pa-mcdonalds-lockade-manga-unga

Relaterad media
Kontakt

@mcdse