NEWSROOM

« Tillbaka

Svenska folket sätter smak på McDonald’s nya burgare

För andra året i rad lanseras idag den digitala produktutvecklingstävlingen My Burger, där svenska folket bjuds in att komponera sina egna unika McDonald’s-burgare. Tävlingen inleds på nätet och avslutas med final den 22 maj där en jury korar fem vinnare vars burgare kommer säljas på alla McDonald’s restauranger i höst. I årets jury medverkar bland andra fotbollslegenden Glenn Hysén och matprofilen Tom Sjöstedt.

– Jag skulle egentligen vilja se en praktfull McGlenn på McDonald’s menyer runt hela Sverige, men som jurymedlem får jag tyvärr inte tävla. Det är kul att få bestämma över något som engagerar så många. Jag ser fram emot att få smaka och bedöma svenska folkets burgare, säger Glenn Hysén.

På tävlingssajten kan deltagarna välja bland 68 olika ingredienser för att skapa sin egen drömburgare. Listan med ingredienser rymmer fullkornsbröd, lantbröd eller traditionellt hamburgerbröd, olika sorters burgare – 100 % nötkött, kyckling, MSC-certifierad Östersjötorsk eller vegetarisk – samt en lång rad grönsaker, såser, flera sorters ost och andra smaksättare. Deltagarna komponerar och döper sina burgare, och sprider och delar sedan burgaren via sociala medier för att få så många röster som möjligt. De tio burgare som får flest röster går till finalen i Stockholm.
– Svenska folket gillar burgare och är väldigt engagerade i vad de vill se på våra menyer. Med 
My Burger låter vi folket bestämma. Förra året skapades mer än 15 000 olika burgare i My Burger och tävlingen genererade mer än 60 000 röster. I år har vi även skapat en separat tävlingssajt för mobilen och man kan dessutom tävla på vår Facebook-sida, så vi hoppas naturligtvis på ännu fler bidrag, säger Jeff Jackett, marknadsdirektör på McDonald’s Sverige.

Under finaldagen 22 maj kommer finalisterna själva få presentera sina burgare för juryn som förutom Glenn Hysén och matprofilen Tom Sjöstedt, består av John Atherton, vd på McDonald’s, Monica Jordan, restaurangchef på McDonald’s Nobelplan i Karlstad och fastfoodbloggaren Christian Nilsson som är med för andra året i rad.
My Burger-sajten nås via mcdonalds.se (www.mcdonalds.se/myburger). Tävlingen pågår 2-29 april och finalen går av stapeln vid McDonald’s huvudkontor i Stockholm den 22 maj. Vinnarburgarna kommer säljas en vecka var under perioden 29 oktober till 1 december på samtliga McDonald’s restauranger över hela landet.

Om juryn:

Glenn Hysén, fotbollslegend
Med två vunna Guldbollar, två UEFA-cupguld, en engelsk ligatitel och sammanlagt 68 landskamper är Glenn Hysén är en av Sveriges mest kända och populära fotbollsspelare genom tiderna. Glenn Hysén kan blicka tillbaka på en gedigen proffskarriär med spel i IFK Göteborg, PSV Eindhoven, Fiorentina och Liverpool FC. Idag arbetar Glenn som krönikör, fotbollstränare i Utsiktens BK och som föreläsare. På McDonald's är favoriten Chicken McNuggets. 
   
Tom Sjöstedt, krögare
Tom Sjöstedt utsågs till Årets Kock 2008. Han har skördat stora framgångar med Svenska Kocklandslaget och på meritlistan finns guldmedaljer från VM och OS. Tom inledde sin karriär på en golfkrog i Tyskland. Därefter har han arbetat på Hotell Borgholm, Högbo Brukshotell, Fågelbrohus och på Pontus i Stockholm. 2010 blev han känd för den breda publiken som jurymedlem i TV-programmet Stjärnkockarna. På McDonald's är favoriten Big Tasty.    

Christian Nilsson, fastfoodbloggare
Christian driver bloggen fastfoodlovers.com där det skrivs om mat serverad snabbt. Hans intresse och passion för ämnet vaknade när han tillbringade ett år i USA 1987. År 2001 startades ett nyhetsbrev som senare blev en blogg. FastFoodLovers vann Matbloggspriset år 2005 för Årets Temablogg och blev Årets Bästa Matblogg 2006. Huvudtemat på bloggen är mat man äter ”on the go”, men även färdiglagat, snacks och dryck. Favorit på McDonald’s är QP eller Dubbel Cheeseburgare.

John Atherton, vd McDonald’s
John började på McDonald’s i England för 30 år sedan som medarbetare på restaurang. Han har under åren arbetat med det mesta inom McDonald’s. Innan han kom till Sverige 2011 var han vd för McDonald’s på Irland. John har tagit nya produktsortimentet McWraps till Sverige och betonar vikten av att lyssna på vad gästerna efterfrågar. My Burger är ett modernt sätt att bjuda in svenska folket att vara med och bestämma vad som ska serveras på menyn. Hans favoriter på McDonald’s är Big Mac och McWrap.

Monica Jordan, Restaurangchef McDonald’s
Monica började på McDonald’s 1995, hon arbetade till en början extra och utbildade sig parallellt till lärare. När hon var färdig med studierna valde Monica att hoppa på möjligheten till en karriär inom McDonald’s. Monica är idag restaurangchef för McDonald’s Nobelplan i Karlstad och ansvarar för 95 medarbetare. Mest spännande med arbetet är att utveckla unga människor och att man hela tiden lär sig nya saker. Monica gillar att laga mat och utmanar sig själv med nya recept. På McDonald’s är favoriten Big Mac.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse