NEWSROOM

« Tillbaka

Två unga, svenska restaurangchefer bäst i Europa

Charlotte Wahlgren, restaurangchef på McDonald’s Götgatan, i Nordstan i Göteborg, och Isa Abdulla,restaurangchef på McDonald’s Nacka utanför Stockholm, har belönats med Ray Kroc Award, ett prestigefyllt pris som delas ut till McDonald’s allra bästa restaurangchefer i Europa. Priset belönar de restaurangchefer som framgångsrikt driver sina restauranger, utvecklar sina medarbetare och ger gästerna en exceptionell upplevelse när de besöker McDonald’s.

– Jag är verkligen glad att Charlotte och Isa belönas på det här sättet. Det är verkligen välförtjänt och vi är stolta över dem och det arbete de gör tillsammans med sina medarbetare varje dag. Båda två är utmärkta exempel på hur unga talanger ges möjlighet att växa och utvecklas inom McDonald’s, genom att vi ser till individens förmåga och potential snarare än till bakgrund och tidigare erfarenheter, säger Lotta Björk, personaldirektör på McDonald’s.

Charlotte Wahlgren började sommarjobba på McDonald’s 1994, som 19-åring. Året därpå började hon jobba heltid och år 2000 blev hon restaurangchef. Idag är hon ansvarig för en restaurang som serverar drygt en miljon gäster om året och har cirka 130 medarbetare. 2012 blev hon Årets Restaurangchef i Sverige.

Isa Abdulla, som är 28 år, lämnade Irak som flykting så sent som 1999 och hans första jobb i Sverige var i köket på McDonald’s Sköndal söder om Stockholm. Han avancerade till restaurangchef, och under de tre år som Isa ansvarade för driften utsågs restaurangen till den bästa McDonald’s-restaurangen i Sverige hela tre år i rad. Idag är Isa chef för restaurangen i Nacka och har ca 75 medarbetare. 2012 utsågs han till Årets Unga Branschstjärna av SHR, Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare.

Priset, som instiftades 1999 i USA, delas i år ut för första gången i Europa av Doug Goare, President McDonald’s Europa, till bara 73 stycken av de drygt 7 000 restaurangcheferna i hela Europa, under en galakväll den 26 juni 2012 i Barcelona.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse