NEWSROOM

« Tillbaka

Unik smyckeskollektion till förmån för sjuka barn

Barncancerfonden och Ronald McDonald Barnfond lanserar nu i samarbete med by leïa en exklusiv kollektion av silversmycken, Silverhjärtat. Överskottet går till bygget av Ronald McDonald Hus vid Akademiska sjukhuset och Skandionkliniken i Uppsala. Huset kommer att erbjuda en hemlik miljö för svårt sjuka barn och deras familjer.
 
-  Sedan jag tog initiativ till samarbetet med Ronald McDonald Barnfond förra året har vi sökt en gemensam aktivitet som bidrar till att samla in pengar. Silverhjärtat har ett symboliskt värde i det lilla hålet, som för min egen del handlar om saknad och sorg, men som för andra kan fyllas med kärlek, hopp och glädje,säger Billy Ydefjäll vid Barncancerfonden.


-  Vårt mål har varit att skapa ett smycke med hög kvalitet som man vill bära för att det är vackert. Att vi nu tillsammans med by leïa inte bara lanserar ett gemensamt smycke utan en hel kollektion är unikt. Jag är övertygad om att det kommer öka engagemanget för hus nummer fem i Uppsala ytterligare, säger Birgitta Mossberg vid Ronald McDonald Barnfond.

Kollektionen, Silverhjärtat, innefattar halsband, armband, ringar och pins - alla i form av ett hjärta med ett hål. Hålets betydelse fyller bäraren med det man själv önskar. Smyckena är i sterlingsilver och finns med silverkedja eller läderband. Pinsen är tillverkade i metall. För designen svarar by leïa. Försäljningen kommer huvudsakligen ske via byleia.com och Barncancerfondens julshop och kommer att marknadsföras via Barncancerfonden och Ronald McDonald Barnfond.
Samarbetet mellan Barncancerfonden och Ronald McDonald Barnfond inleddes våren 2010. De båda välgörenhetsorganisationerna arbetar tillsammans med insamlingen till byggandet av Sveriges femte Ronald McDonald Hus som ska ligga i Uppsala. Barncancerfonden bidrar med pengar som motsvarar 40 procent av totalkostnaden, som beräknas uppgå till omkring 40 miljoner kronor. Första spadtaget tas våren 2012 och huset ska stå klart 2013.

Läs mer om 
Barncancerfonden på www.barncancerfonden.se 
by leïa på www.byleia.com
Ronald McDonald Barnfond och det femte Huset på www.ronaldmcdonaldhus.se
Relaterad media
Kontakt

@mcdse