NEWSROOM

« Tillbaka

Upplev augmented reality på McDonald’s

Inför OS i London har McDonald’s byggt världens största restaurang i OS-byn. Vi har också teamat upp med Coca-Cola och för första gången någonsin kommer brickunderläggen på restaurangerna vara spelplanen och nyckeln till att gästerna kommer få en extra häftig spelupplevelse på McDonald’s. Riktig coolt tycker vi!

Med hjälp av så kallad ”augmented reality”-teknik och ett special designat OS-brickunderlägg med en BMX-bana, aktiveras spelet via en smartphone och vår McDonald’s Sverige mobilapp. Från ett platt brickunderlägg kastas man direkt in i en levande spelvärld där gästerna kan tävla mot sig själva och sina kompisar. Välkommen att besöka någon av våra restauranger för att spela.

OS-brickunderläggen och spelen kommer finnas fram till den 20:e augusti. Klicka här för att se hur spelet fungerar och för att lägga upp din bästa spelstrategi. Sen är det bara att besöka närmaste McDonald’s för att i verkligheten testa dina färdigheter!

Så här funkar spelet

När du köper en värdemeny med plusmeny (från ca 56 kr) under OS-kampanjen (fram till 20 augusti) får du ett Coca-Cola-glas. Du scannar glasförpackningen med mobilappen för att sedan rikta din mobil mot brickunderlägget med appen igång. Spelet är aktiviterat och du ser då banan på riktigt genom mobilen. När du når ett personal high-score vinner du en gratis mellanstor läsk (max en gång per spelare och glas) i form av mobilkupong som kan hämtas ut från och med dagen efter du nått high-score. Om du delar ditt high-score på Facebook får du en gratis valfri Sundae (max en gång per spelare och glas), som även den kan hämtas ut först dagen efter. Mobilkupongerna gäller fram t.o.m. 31:a augusti.

För att låsa upp spelet behöver du vara på restaurangen och uppkopplad mot restaurangens Wi-Fi. När allt är upplåst kan man spela varsomhelst ifrån, med brickunderlägget som spelplan. Samma gäller varje vecka när nya glas kommer (fram till 20 augusti), för att låsa upp nytt innehåll i spelet, som bland annat nya banor och ringsignaler, behöver du vara på en av McDonald’s restauranger.

Under samma period (fram till 20 augusti) kommer vår mycket efterfrågade Big Tasty Bacon och favoriten McFlurry Marängswiss att säljas på våra 219 restauranger. Det är något vi tror kommer uppskattas av våra gäster.

Kort fakta om vårt OS-engagemang
McDonald’s har varit officiell sponsor till OS sedan Montreal 1976. Men redan under OS i Grenoble 1968 saknade de amerikanska atleterna McDonald’s så mycket att maten fick flygas in från USA. I OS i Atlanta 1996 blev McDonald’s spelens officiella restaurang. Under OS i London finns även världens största McDonald’s, McDonald’s Retail Central. Restaurangen är otroliga 3 000 kvadrat med 1 500 sittplatser och med ett kök som motsvarar ungefär fyra vanliga McDonald’s-kök. Totalt byggs fyra restauranger i OS-byn där vi under OS-veckorna uppskattas sälja 50 000 Big Mac. En som är extra glad att McDonald’s finns i OS-byn är Usain Bolt. Enligt supers

Relaterad media
Kontakt

@mcdse