NEWSROOM

« Tillbaka

Uppsalabon Lotta Sterning verksamhetsansvarig för Sveriges femte Ronald McDonald Hus

Sveriges femte Ronald McDonald Hus för svårt sjuka barn och deras familjer ska stå klart i Uppsala under 2013. Verksamhetsansvarig blir Lotta Sterning, 50 år, själv uppvuxen och boende i Uppsala. Hon kommer närmast från en tjänst på McDonald’s och tillträder sin nya befattning på huset i maj. Lotta har ett stort engagemang för Ronald McDonald Barnfond och är sedan två år ordförande i Huddingehusets styrelse.
 
Lotta Sterning, som varit engagerad för Ronald McDonald Barnfond i dryga 15 år, blir verksamhetsansvarig för Ronald McDonald Hus i Uppsala från och med den 1 maj. Planeringen för det första spadtaget i maj är i full gång.

- Barn som har det svårt har alltid legat mig varmt om hjärtat och på Ronald McDonald Hus görs ett fantastiskt arbete. Detta är en dröm som går i uppfyllelse för mig och jag ser fram emot att vara med och utforma det nya huset med byggmöten, planering, rekrytering och samarbeten. Men framför allt vill jag öka kunskapen om värdet husen skapar, säger Lotta Sterning, tillträdande verksamhetsansvarig för Ronald McDonald Hus Uppsala.

Lotta började på McDonald’s 1990 när den första McDonald’s restaurangen i Uppsala öppnade. Sedan dess har hon haft en rad positioner inom företaget och bland annat varit restaurangchef, arbetat med ledarutbildning och på marknadsavdelningen. Under tiden som restaurangchef initierade Lotta bland annat det första lekrummet på Akademiska Sjukhuset, som idag har blivit tre stycken. Lotta har ett förflutet som förskollärare samt barnskötare på neonatalavdelningen vid Akademiska sjukhuset.

- Vi är otroligt nöjda med att det blev just Lotta. I konkurrensen var det hennes gedigna erfarenhet samt positiva attityd och stora engagemang som avgjorde. Hennes bakgrund och tidigare erfarenheter gör att vi är övertygade om att hon kommer att göra fantastiska insatser för det femte huset, säger Birgitta Mossberg, generalsekreterare vid Ronald McDonald Barnfond.

Sveriges femte Ronald McDonald Hus byggs vid Akademiska sjukhuset och Skandionkliniken i Uppsala och ska erbjuda 14 familjerum. Huset kommer ge svårt sjuka barn och deras familjer möjlighet att bo tillsammans i en hemlik och trygg miljö under behandlingstiden. Ronald McDonald Barnfond har ett samarbete med Barncancerfonden. De båda välgörenhetsorganisationerna arbetar tillsammans med insamlingen till huset, där Barncancerfonden bidrar med 16 miljoner. Det motsvarar 40 procent av totalkostnaden på 40 Mkr.
 
 

Relaterad media
Kontakt

@mcdse