NEWSROOM

« Tillbaka

McDonald's femma i rankingen Sveriges bästa arbetsplatser

I torsdags kväll fick McDonald’s ta emot pris i rankingen av ”Sveriges bästa arbetsplatser 2014” i kategorin ”Stora företag”. Vi avancerar på listan från plats sex och placerade oss i år på femte plats. Priset delades ut för tolfte året i rad av Great Place to Work® Institute Sverige.

- Vi är mycket stolta över att åter få ta emot den här utmärkelsen. Särskilt glädjande är det förstås att det är  medarbetare som själva har bekräftat bilden av McDonald’s som en bra arbetsgivare i anonyma intervjuenkäter och att vi väsentligt förbättrat våra egna resultat från föregående år. McDonald’s är både en arbetsplats där man trivs och känner sig uppskattad, en väg in på arbetsmarknaden och för många och ett möjligheternas företag som erbjuder utvecklingsmöjligheter, säger Lotta Björk, personaldirektör på McDonald’s.

Great Place to Work® finns i nära 50 länder och använder beprövade analysmetoder. Grundtanken är att bra arbetsplatser alltid kännetecknas av en öppen atmosfär, att medarbetarna litar på de personer som de arbetar för, att de är stolta över vad de gör och trivs med dem de arbetar nära, vilket i sin tur förutsätter goda relationer på alla nivåer inom företaget.

- Vi ser vårt avancemang på 10-i-topp-listan som ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete med att vara en bra arbetsplats fungerar, liksom  att medarbetarna uppskattar vårt fokus på internutbildning och att ständigt få nya möjligheter till utveckling. Motivet för oss att medverka i den här typen av externa utvärderingar är att få ett nytt perspektiv och att vi jämförs med andra stora och välkända företag som har ambitiösa mål för sina medarbetares utveckling. Att vi erövrar en topposition ger oss både en referenspunkt för fortsatt arbete och något att vara riktigt, riktigt stolta över, avslutar Lotta Björk.

För mer information se hemsidan för Great Place to Work® eller kontakta Hampus Knutsson, tf presschef, mobil: 070-354 85 05, mail: presschef@se.mcd.com.
Nedan hittar du även fakta om tävlingen.
 

Om årets lista
Utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplatser delas ut till organisationer i tre kategorier: små-, medelstora- och stora organisationer.  

Om utvärderingen
Great Place to Work Institute grundades i USA 1983 och de bästa arbetsplatserna har listats i Sverige och Europa i tolv år.  Listorna över Sveriges Bästa Arbetsplatser baseras främst på en standardiserad medarbetarenkät där organisationens medarbetare får ta ställning till 59 påståenden om sin arbetsplats. Utöver detta vägs även en utvärdering av organisationens arbetsgivarerbjudande in i resultatet.
 
Om Great Place to Work® Institute 
 
Great Place to Work® Institute är ett internationellt organisationsutvecklingsföretag som grundades i USA 1983. Företaget arbetar med att utveckla arbetsplatser och organisationer; är verksamt i nära 50 länder i hela världen. Kundorganisationerna är både nationella och internationella, av alla storlekar och finns inom alla branscher. Några exempel på lokala och/eller internationella kundorganisationer är Microsoft, American Express, Google, SAP och SAS Institute.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse