NEWSROOM

« Tillbaka

McDonald’s ny partner till längdlandslaget

Efter 18 medaljer i de två senaste mästerskapen stakar Charlotte Kalla, Marcus Hellner och de övriga skidhjältarna från Sotji-OS på i medvind inför VM på hemmaplan i Falun.
Senast in i sponsorfamiljen är
McDonald’s.
- McDonald’s går in som en ny stark, fräsch samarbetspartner och ger oss extra muskler i vår strävan att tillhöra världens bästa skidnationer, säger Svenska Skidförbundets längdchef Johan Sares.

 
Redan förra året inledde McDonald’s ett samarbete med det alpina landslaget. Nu satsar Sveriges mest besökta restaurang stort på vintersport och är det senaste tillskottet i längdlandslagets sponsorfamilj.

- Vi vill på allvar engagera oss i vintersport och skidåkning, både längd och alpint. Skidåkning är en sport som betyder mycket för miljontals svenskar. Självklart ska det också bli extra roligt med Skid-VM på hemmaplan i Falun nästa år, säger Jeff Jackett marknadsdirektör på McDonald’s och fortsätter:

- Vi är jätteglada över att vara ny partner till längdlandslaget! McDonald’s har en lång historia som idrottsvän, både lokalt genom våra engagerade franchisetagare och nationellt samt internationellt som sponsor av stora idrottsevenemang.

McDonald’s har redan träffat aktiva och ledare i längdlandslaget och fått en positiv respons för sitt engagemang. I samband med lägret i Torsby var hela teamet på besök hos franchisetagaren Patrik Hjelte på McDonald’s i Karlstad.

Längdchefen Johan Sares tycker att McDonald’s, med 435 000 dagliga gäster och 220 restauranger i Sverige, passar bra in i sponsorfamiljen:

- Absolut, vi ser verkligen fram emot det nya sponsorsamarbetet. McDonald’s har en lång och bred erfarenhet av sponsring på både elit- och gräsrotsnivå. Det här samarbetet innebär att vi når ut i ett ännu större nätverk och till en yngre och delvis ny målgrupp som vi gärna vill fånga upp och inspirera med vår sport.  Det är två starka varumärken som möts och vill utvecklas med varandra. Vi får extra muskler av detta!
Relaterad media
Kontakt

@mcdse