NEWSROOM

« Tillbaka

Nu öppnar en ny McDonald’s i Motala

Imorgon torsdag görs den första beställningen på den nya McDonald´s-restaurangen vid riksväg 50 i Motala. Klockan 08.00 invigs den under högtidliga former av franchisetagaren Carina Eriksson som ska driva restaurangen. Kommunalrådet Camilla Egbert kommer att ta bort de flyttkartonger som är belamrade framför entredörrana samt övriga tjänstemän från kommunen och involverade entreprenörer deltar vid ceremonin. Genom den nya restaurangen skapas ett 20-tal nya arbetstillfällen i Motala.
 
Till ytan blir restaurangen cirka 400 kvadratmeter med plats för 120 gäster. Restaurangen är placerad längs med den nya sträckningen av riksväg 50 i närheten av trafikplats Storgatan. Den är utrustad med en dubbelfilig McDrive samt möjlighet till lek för barn både inomhus och utomhus. Restaurangen ska ha öppet dygnet runt på fredagar och lördagar och frukost serveras från klockan 7 alla dagar (övriga dagar stänger restaurangen 23).
 
- Det här en modern och fräsch restaurang och det är roligt att äntligen känna doften av god mat från köket. Jag ser stor potential i den här restaurangen, säger Carina Eriksson, franchisetagare för McDonald’s i Motala.
 
Carina Eriksson är franchisetagare för McDonald’s och öppnade sin första restaurang i Mjölby 1999. Idag driver hon 4 restauranger tillsammans med sina 320 medarbetare. Carina har ett stort intresse för mat och hennes favorit på McDonald´s meny är givitvis Big Mac.

Restaurangen är utrustad med en laddningsstation för elbilar, vilket är en del av McDonald’s satsning på att öka tillgängligheten av infrastrukturen för laddbara fordon.
 
- Syftet är att göra elbilen till ett attraktivt alternativ för alla bilförare. Genom laddningsstationerna på våra restauranger kan våra gäster ladda batterierna i bilen när de stannar och äter eller fikar, avslutar Carina Eriksson.
 
Den nya restaurangen ersätter den befintliga restaurangen i vid Södra Allén som nu har stängt. I samband med detta kommer också medarbetarna flyttas över till den nya restaurangen. 
Relaterad media
Kontakt

@mcdse