NEWSROOM

« Tillbaka

Svenska folket får sina drömburgare på McDonald’s meny

För tredje året i rad har svenska folket chansen att få sina drömburgare serverade på McDonald’s. I den digitala satsningen My Burger ges gästerna själva chansen att  skapa och rösta på sina favoritburgare. Förra året var intresset för tävlingen rekordstort, det kom in över 40 000 burgarbidrag som tillsammans fick ta emot 350 000 röster. Målet i år är att få ännu flera deltagare. Kocken Johan Jureskog tar återigen plats i juryn tillsammans med bland annat McDonald’s nye vd Olli Kilpi.

My Burger är satsningen där svenska folket bestämmer menyn på McDonald’s. Det är en digital tävling där gästerna själva får komponera sina egna, unika McDonald’s-burgare och tillsammans rösta fram de absolut godaste kreationerna. På kampanjsajten www.mcdonalds.se/myburger kan burgarkockar från hela Sverige välja mellan över 60 ingredienser att placera mellan olika hamburgerbröd. När burgaren är färdiglagad digitalt kan användaren sprida den i sociala medier för att samla röster.
 
Första momentet i tävlingen startar den 8 april och avslutas den 5 maj. Sedan väntar en final som går av stapeln den 4 juni i Stockholm där de tolv populäraste burgarna ska imponera på en jury som avgör vilka fem drömburgare som hamnar på McDonald’s meny i höst. Juryn består i år av Olli Kilpi, vd McDonald’s Sverige, kocken och krögaren Johan Jureskog, mat-bloggerskan Victoria Riis, franchisetagaren Carina Wilhelmsson och fastfood-bloggaren Christian Nilsson.

-Jag har en genuin kärlek till hamburgare och tycker dessutom att McDonald’s är en av Sveriges bästa ungdomsarbetsplatser där ungdomar verkligen får ta plats och utvecklas. MyBurger är ett mäktigt initiativ där Sveriges hamburgerälskare kan påverka vad som står på menyn och jag ser fram emot att provsmaka många kreativa tävlingsbidrag, säger Johan Jureskog, kock och jurymedlem i My Burger 2014.
                                                                                                                  
Förra året skapades över 40 000 unika burgare som tillsammans fick över 350 000 röster av det svenska folket. I år kommer vinnarburgarna att säljas under en vecka var under perioden 23 september till 27 oktober på McDonald’s samtliga restauranger i Sverige.
 
-Jag ser fram emot att provsmaka svenska folkets favoriter i MyBurger. Det är spännande att våra gäster bjuds in i vår produktutveckling och skapar höstens meny på McDonald’s, säger Olli Kilpi vd på McDonald’s i Sverige.Om juryn i My Burger 2014
 
Olli Kilpi – vd McDonald’s Sverige
Olli Kilpi är ny vd för McDonald’s i Sverige. Han ser fram emot att provsmaka folkets favoriter i MyBurger och understryker att gästfokus är avgörande för framgång, att lyssna till gästen och fortsätta vara relevant. Olli har jobbat på McDonald’s i tio år och kommer nu närmast från VD-posten för McDonald’s i Norge. Olli testar allt på menyn men kommer alltid tillbaka till Big Mac som är favoriten.
 
Carina Wilhelmsson – Franchisetagare
Carina Wilhelmsson är franchisetagare på McDonald’s och öppnade sin första restaurang i Lidköping 1999. Idag driver hon fyra restauranger i Skaraborg tillsammans med sina 250 medarbetare. Carina har ett brinnande matintresse och ger sig in i alla satsningar med entusiasm och engagemang, hennes favorit på McDonald’s är den nya smoothien.

Johan Jureskog – kock och krögare 
Johan Jureskog är krögaren som brinner för rustik matlagning och är en passionerad hamburgerälskare. Han var under åtta år medlem i Svenska kocklandslaget och vann med dem matlagnings-OS år 2004. Idag är han kock och delägare i kritikerrosade restaurangerna Rolfs Kök och AG i Stockholm. Tidigare har han bland annat arbetat på Paul & Norbert och olika stjärnkrogar i Frankrike. Johan är även en omtyckt TV-kock som släppt kokboken ”24 timmar Receptbok”, hans favorit på McDonald’s är Dubbel Cheeseburgare med extra majonnäs.
 
Victoria Riis – bloggerska på Matplatsen.net 
Victoria Riis driver den prisbelönta bloggen Matplatsen sedan 2005. Hon bor i hemstaden Örebro med sin familj och är en riktig livsnjutare som älskar guldkant på tillvaron och feel good i vardagen. På Matplatsen samlar hon recept, provlagar, bakar, experimenterar i köket och testar nya produkter. Hennes blogg har vunnit utmärkelsen Matbloggspriset Folkets val både 2011 och 2012. Victorias favorit på McDonald’s är Dubbel Cheeseburgare.
 
Christian Nilsson – bloggare på fastfoodlovers.com
Christian driver bloggen fastfoodlovers.com där det skrivs om mat serverad snabbt. Hans intresse och passion för ämnet vaknade när han tillbringade ett år i USA 1987. År 2001 startades ett nyhetsbrev som senare blev en blogg. FastFoodLovers vann Matbloggspriset år 2005 för Årets Temablogg och blev Årets Bästa Matblogg 2006. Huvudtemat på bloggen är mat man äter ”on the go”, men även färdiglagat, snacks och dryck. Favorit på McDonald’s är QP eller Dubbel Cheeseburgare.


För mer information, kontakta
Relaterad media
Kontakt

@mcdse