NEWSROOM

« Tillbaka

Unga lantbrukare får pris

Idag presenteras vinnarna i McDonald’s och LRF Ungdomens årliga Kunskapsprogram, som ska främja entreprenörsandan bland unga lantbrukare. Fyra lantbrukare har valts ut och får åka på en kunskapsresa till England.  
 
- Jag hoppas att deltagandet i Kunskapsprogrammet kan ge deltagarna inspiration och redskap att utvecklas inom lantbruksföretagande. Det är viktigt att uppmuntra företagande och entreprenörskap bland unga för att stödja ett konkurrenskraftigt och starkt svenskt jordbruk, säger LRF Ungdomens ordförande Nils Björid
 
De utvalda unga lantbrukarna är Johanna Svensson, 29 år från Munka-Ljungby som bedriver köttproduktion, Veronica Furenbäck, 20 år från Valdemarsvik som är anställd på en mjölkgård, Victor Andersson, 23 år från Örnsköldsvik som har ambitionen att ta över familjegården med sin bror och slutligen Niklas Petersson, 26 år från Degerhamn som nyligen tagit över en gård efter sina föräldrar.
 
För fjärde året i rad arrangerar LRF Ungdomen och McDonald’s Kunskapsprogrammet. Det är ett gemensamt initiativ för att främja entreprenörskap och ägarskifte bland unga lantbrukare i Sverige.  Priset i år är en resa till England där vinnarna får träffa andra unga lantbrukare, och utbyta erfarenhet i hur man bedriver ett framgångsrikt företagande.
 
- Vi vill bidra till att öka intresset för jobb inom lantbrukssektorn bland unga och rusta en ny generation lantbrukare för framtida utmaningar. Dessa ungdomar är viktiga för McDonald’s framtida försörjning av svenska råvaror med bästa kvalitet, säger McDonald's kommunikationsdirektör Raymond Mankowitz.
 
Juryn som utser vinnarna består av f.d. landsbygdsminister Eskil Erlandsson, Raymond Mankowitz som är kommunikationsdirektör på McDonald’s, LRF Ungdomens ordförande Nils Björid och Emma Knaggård Wendt, CEO/Founder Edutain Production. 
Relaterad media
Kontakt

@mcdse