NEWSROOM

« Tillbaka

3,1 miljoner kronor till stöd för fler rum till familjer på Ronald McDonald Hus

Lyckad insamlingshelg och familjefest på McDonald’s alla restauranger i Sverige till förmån för Ronald McDonald Barnfond. Insamlingen går till det viktiga arbetet med att bygga ut Ronald McDonald Hus, där familjer med svårt sjuka barn får bo i en hemlik miljö nära specialistsjukhuset. Mest samlade McDonald’s A6 McDrive i Jönköping in.

Den 28-29 november var en speciell helg på McDonald’s restauranger med stort lokalt engagemang och många engagerade medarbetare. Tio procent av försäljningen och alla gåvor från insamlingsbössor samt via Swish gav totalt 3 104 485 kronor

– Det är glädjande att många valde att besöka McDonald’s i helgen och bidrog till att ge fler familjer ett hem hemifrån under en svår tid i livet. Pengarna som samlats in gör stor nytta eftersom vi framöver kan ta emot fler barnfamiljer på Ronald McDonald Hus, säger Katarina Hågfeldt-Collin, tf generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond.

Helgen bjöd på en familjefest på McDonald’s cirka 220 restauranger i landet med uppskattade aktiviteter som exempelvis ansiktsmålning, pyssel och lotteri. Många fina initiativ gjordes för insamlingen. Katrin Eriksson från Lidköping gjorde pärlarmband i syfte att samla pengar till utbyggnaden. Hon har själv bott med familjen på Ronald McDonald Hus i Göteborg när hennes son behandlades. I Umeå var det möjligt för gästerna att spela innebandy i samband med insamlingshelgen.

Sedan 1990 har McDonald’s har arrangerat en årlig insamling. Insamlingshelgen är det enskilt största och viktigaste bidraget under året. Årets insamling går till utbyggnaden av 29 rum på fyra av husen under en fyraårsperiod. Det finns fem Ronald McDonald Hus i Sverige. 
Relaterad media
Kontakt

@mcdse