NEWSROOM

« Tillbaka

IKJ Haninge vinnare av Svenska Skidförbundets och McDonald’s satsning Skidlyftet

Skidlyftet, Svenska Skidförbundets och McDonald’s gemensamma satsning har delat ut 25 000 kronor till längdskidklubben IKJ Haninge. Bidraget ska användas till utvecklingen av lekytan i Rudan i Haninge i Stockholm.
 
IKJ Haninges ungdomsverksamhet har vuxit under de senaste åren. Förra vintern tränade uppemot 40 ungdomar tillsammans på konstsnöanläggningen Rudan i Haninge. I samma spår åker även de mer hårdkörande vasaloppsstakarna. Nu finns det en nyanlagd skicrossbana för ungdomarna att träna på. 
Under torsdagen den 26 november hölls en prisceremoni i Rudan samtidigt som den nya skicrossbanan invigdes. Petra Dahlman, sponsoransvarig McDonald’s och Andre Singh, franchisetagare McDonald’s Haninge, delade ut pris till barn och vuxna från IKJ Haninge som firade med årets första träning på snö.

- Det gläder oss att vi är en av vinnarna i Skidlyftet. Redan nu i november är skidträningen igång. Våra ungdomar jublar över att de slipper trängas med Vasaloppsåkarna. Här i södra Stockholm är skicross på längd oerhört populärt. Under flera år har Rudans konstsnöanläggning säkerställt skidåkning för allmänheten. Nu kan vi äntligen satsa på en egen åkyta för våra ungdomar där de kan ha kul och utvecklas. Vi ska förvalta denna prissumma på bästa möjliga sätt, säger Dag Svensson, ledare i IKJ Haninge.
 
Hela 247 klubbar ansökte till Skidlyftet och 22 längd- och alpina skidklubbar kommer att få ta del av de över 800 000 kronor som samlats in. Pengarna ska bidra till att utveckla verksamheten i Sveriges skidklubbar och få fler barn och unga att åka skidor. 
 
- Jag tycker att det är väldigt roligt att en Stockholmsklubb är en av vinnarna i Skidlyftet och det ska bli spännande att följa klubben och Rudans utveckling. Det känns fantastiskt att vi på McDonald’s kan vara med och bidra till föreningslivet i Sverige. Jag vet hur viktigt det är med stöd från näringslivet till ideella föreningar, och barn- och ungdomsverksamhet ligger mig varmt om hjärtat, säger André Singh, franchisetagare McDonald’s i Haninge. 
Relaterad media
Kontakt

@mcdse