NEWSROOM

« Tillbaka

Johan Jureskog och Malin Gramer leder Världens bästa burgare

Mästerkocken Johan Jureskog ska göra världens bästa hamburgare – i tv. Han åker på en kulinarisk resa genom USA tillsammans med programledaren Malin Gramer där slutmålet är att vara med i världens största matlagningstävling. Programmet Världens bästa burgare sänds våren 2016 på TV3.
– Allt handlar ju om att jag ska få så mycket inspiration som möjligt eftersom programmet mynnar ut i att jag ska delta i hamburger-VM, säger Johan Jureskog.

Världens bästa burgare spelas just nu in i USA och sänds våren 2016 på TV3. Mästerkocken Johan Jureskog är känd restauratör för restauranger som AG och Rolfs Kök i Stockholm och har deltagit i flera tv-program tidigare.
– Det har alltid varit en dröm för mig att åka omkring i USA och testa burgare. Jag älskar ju burgare och är otrolig peppad på att hitta det ultimata hamburgarreceptet, säger Johan Jureskog.

Johan Jureskog åker på en kulinarisk resa genom USA tillsammans med Malin Gramer som agerar flygande reporter i programmet. De kommer att vrida ut och in på kanske världens mest kända maträtt.
– Jag och Malin går på djupet i den genuina amerikanska hamburgarkulturen. Vi besöker bara unika restauranger med unika sätt att göra hamburgare, säger Johan Jureskog.

Programformatet har utvecklats av Zodiak Factory för McDonald's och produceras av Mastiff.
– Denna typ av samarbeten i produktioner blir allt vanligare och vi är glada över att ha ett helt nytt unikt programkoncept som vi kan dela med McDonald’s. Det ska bli så spännande att se hur vår Johan Jureskog står sig i konkurrensen när han ger sig ut i hamburgarens hemland, säger MTG Sveriges programdirektör Karin Stjärne.


 – McDonald’s har ett långsiktigt samarbete med Johan Jureskog och programmet Världens bästa burgare är en del i det. Jureskog har liksom vi en genuin kärlek till hamburgare i allt från att noggrant välja råvaror, hur den byggs till hur den smakar och det ska bli spännande att få se vad han får uppleva under sin matresa, säger Alexandra Svenonius, presschef på McDonald’s Sverige.  

Relaterad media
Kontakt

@mcdse