NEWSROOM

« Tillbaka

Maestro – McDonald’s nya gourmetburgare

Under hösten får McDonald’s meny besök av Maestro Classic och Maestro Fresh. De är utvecklade utifrån gästernas krav på gourmethamburgare och har ingredienser av högsta kvalitet men med två olika smakprofiler. Från idag, den 22 september, finns Maestro Classic på McDonald’s alla restauranger i Sverige och i samband med lanseringen erbjuds för första gången bordsbokning på utvalda restauranger.

Maestro Classic och Maestro Fresh har det som kännetecknar en god gourmethamburgare: 100 procent nötkött – inget annat, generöst med fräscha grönsaker och knaprigt bacon. Hamburgarna har nya hamburgerbröd, två nya goda såser och smakrika ostar.

– Nya Maestro är unik på flera sätt. Vi har inte lämnat något åt slumpen när det gäller råvarorna, både gällande kvalitet och smak. De nya gourmethamburgarna har helt nya såser och ostar som bidrar till att förstärka smakerna för varje burgare. Rikligt med fräscha grönsaker bidrar också till att de är högre än våra andra hamburgare, säger Staffan Ekstam, ansvarig för menystrategi och produktutveckling på McDonald’s Sverige.

McDonald’s fortsätter sin satsning på kvalitetshamburgare inom gourmetsegmentet. Sverige är först med att servera Maestro, ingen annan McDonald’s-restaurang i världen har haft de nya gourmethamburgarna på menyn innan och de kommer i två goda smakversioner: Maestro Classic och Maestro Fresh. Maestro Classic har ett helt nytt saftigt sesam- och vallmotoppat bröd, den nya såsen Wild Mustard med synliga senapsfrön, ketchup och lagrad cheddarost. Maestro Fresh har också ett nytt bröd med smörig ton och en ny citronmajonnäs med frisk smak som tillsammans med de färska grönsakerna står i perfekt kontrast till köttet och emmentalerosten.

Nya Maestro är även startskottet för en helt ny upplevelse på McDonald’s. För första gången är det möjligt att boka bord på McDonald’s. På utvalda restauranger i Sverige går det att reseservera ett bord och bli serverade Maestro Classic vid bordet. Bordsbokningen görs i samarbete med Bookatable.

Maestro Classic finns på menyn från 22 september till 26 oktober. Maestro Fresh från 27 oktober till 30 november. Som tillbehör finns det nya potatisalternativet Potato Dippers.

Relaterad media
Kontakt

@mcdse