NEWSROOM

« Tillbaka

McDonald’s firar födelsedagen med nya gourmetburgaren Maestro Fresh

Den 27 oktober fyller McDonald’s Sverige 42 år och firar med ännu en ny Maestro-burgare. Sverige är först i världen med att servera nya Maestro Fresh. Den har det som kännetecknar en god gourmetburgare: 100 procent nötkött – inget annat, generöst med fräscha grönsaker och knaprigt bacon. Hamburgaren har även ett nytt hamburgerbröd, ny god sås och smakrik ost.

Gourmetburgare på McDonald’s är här för att stanna. Efterfrågan hittills har varit stor på burgare inom gourmetsegmentet på McDonald’s restauranger i hela Sverige. Nu kommer den tredje gourmetburgaren på menyn i Sverige.

– Vi har utvecklat Maestro Fresh utifrån gästernas krav på gourmetburgare och den finns på menyn nu under hösten. Och ingredienserna kan beskrivas på samma sätt som denna årstid; fräscha och friska. Burgaren har generöst med ingredienser. Den fräscha såsen tillsammans med grönsakerna står i perfekt kontrast till nötköttet, osten och det luftiga brödet, säger Staffan Ekstam, ansvarig för menystrategi och produktutveckling på McDonald’s Sverige.

Maestro Fresh är unik på flera sätt. Gourmetburgaren har en helt ny sås, emmentalerost och ett helt nytt bröd. Såsen består av krämig majonnäs med en tydlig citronnot som bidrar till hamburgarens fräscha och rena smak. Citronmajonnäsen passar bra ihop med osten och burgarens bröd har en smörig ton. Maestro Fresh har rikligt med grönsaker, vilket gör att den är högre än McDonald’s andra hamburgare.

Med start tisdag den 27 oktober finns Maestro Fresh tillgängligt under en begränsad period på McDonald’s alla restauranger. I Sverige öppnade McDonald’s sin första restaurang 1973 på Kungsgatan 4 i Stockholm. Idag är McDonald’s Sveriges mest besökta restaurangkedja och serverar över 400 000 gäster varje dag på cirka 220 restaurangerna i landet, från norr till söder.
Relaterad media
Bilder
Videos
Kontakt

@mcdse