NEWSROOM

« Tillbaka

Veckans bilderböcker i Bok Happy Meal

Bok Happy Meal föddes år 2001 i Sverige och är ett väl fungerande samarbete mellan den läsfrämjande organisationen Läsrörelsen med mottot ”Ge dina barn ett språk” och McDonald’s alla restauranger. Totalt har 16,9 miljoner bra barn- och bilderböcker ingått – 95 titlar av 87 olika upphovsmän. Sedan 2010 är det i hela Norden. Precis som tidigare år är de valda av barnboksexperten Marianne von Baumgarten-Lindberg, som sitter i Läsrörelsens styrelse.

Under årets andra vecka som inleds den 16 oktober finns Astons stenar av Lotta Geffenblad och den danska bilderboken Betty har en hemlighet av Alberte Winding och Rasmus Bregnhøi.
 
Bok Happy Meal pågår mellan den 9 oktober och 19 november och årets nio titlar är:
Astons stenar av Lotta Geffenblad, Betty har en hemlighet av Alberte Winding och Rasmus Bregnhøi, När lilla Ida skulle göra hyss av Astrid Lindgren och Björn Berg, Memmo och Mysen söker efter färger av Emma Virke, Tambar är ett troll av Tor Åge Bringsværd och Lisa Aisato, Natt i skolan av Helena Bross och Christel Rönns, Ensammast i världen av Magda Eggens och Tord Nygren och de inledande två böckerna Den underbara pumpan av Lennart Hellsing och Svend Otto S, Atos och Sofia av Riitta Jalonen och Kristiina Louhi,
 
 
För ytterligare information:
 
Elisabet Reslegård, ordförande och projektledare för  Läsrörelsen, tel. 070-625 81 74, reslegard@yahoo.se
 
För kontakt med McDonald’s Presstjänst, Alexandra Svenonius, Presschef, tel. 070-354 85 05, media@se.mcd.com
                                          
Relaterad media
Nyheter
Kontakt

@mcdse