NEWSROOM

« Tillbaka

Årets Bok Happy Meal startar 7 oktober

Årets Bok Happy Meal inleds den 7 oktober med ”Pelle i djungeln” av Jan Lööf och ”Det lilla lokomotivet” av Ib Spang Olsen. Bok Happy Meal föddes 2001 i Sverige och är ett väl fungerande samarbete mellan den läsfrämjande organisationen Läsrörelsen med mottot ”Ge dina barn ett språk” och McDonald’s alla restauranger. Totalt har 18,4 miljoner barn- och bilderböcker ingått sedan samarbetet inleddes och sedan 2010 finns Bok Happy Meal i hela Norden. Precis som tidigare år är böckerna valda av barnboksexperten Marianne von Baumgarten-Lindberg från Läsrörelsens styrelse.
 
Bok Happy Meal pågår mellan den 7 oktober och 10 november och årets åtta titlar är:
7-13 oktober
Pelle i djungeln av Jan Lööf
Det lilla lokomotivet av Ib Spang Olsen
 
14-20 oktober
Sagan om Pomperipossa med den långa näsan av Falstaff Fakir och Björn Berg
Känn igen 25 fåglar av Björn Bergenholtz
 
21-27 oktober
Gummi-Lisa hittar hem av Anna Bengtsson
Krokodilen som åkte ikapp med våren av Hannu Hirvonen och Pia Sakki
 
28 oktober – 3 november
Min lilla apa av Ulf Nilsson och Kristina Digman
När två blir arga på varann av Tor Åge Bringsværd och Tina Soli
 
4-10 november
Eventuellt kvarvarande böcker från årets Bok Happy Meal
 
Under årets Bok Happy Meal ligger LÄSLOV vecka 44 som är ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk.
 
– Årets Bok Happy Meal ansluter sig till LÄSLOV vecka 44 med en Läsa själv-bok: Min lilla apa av Ulf Nilsson och Kristina Digman. Samtliga årets åtta barn- och bilderböcker är också bra högläsningsböcker, säger Elisabet Reslegård, ordförande och projektledare Läsrörelsen och Nätverket Läslov.
 
– Det känns fantastiskt att över 18 miljoner barn- och bilderböcker har spridits till barn och föräldrar genom Bok Happy Meal sedan starten 2001. Vi vill bidra till barns läsande och öka deras intresse för litteratur. Det är därför vi tillsammans med Läsrörelsen har barnböcker av hög kvalitet i Bok Happy Meal på alla våra restauranger i Norden och även stöttar Läslov här i Sverige, säger Laila Mörk, projektledare Bok Happy Meal på McDonald’s.
 
Fakta Bok Happy Meal
Med Bok Happy Meal erbjuder McDonald’s barn- och bilderböcker via restaurangerna. Syftet är att bidra till att skapa ett läsintresse som följer barnen och ungdomarna upp i åldrarna. Samarbetet med Läsrörelsen inleddes 2001 och kommer efter årets Bok Happy Meal ha resulterat i att totalt 18,4 miljoner barn- och bilderböcker spridits. För den läsfrämjande organisationen Läsrörelsen innebär det att nå ut brett via arenan McDonald’s. www.lasrorelsen.nu
Relaterad media
Bilder
Kontakt

@mcdse