NEWSROOM

« Tillbaka

Årets Unga Bonde utses under Borgeby Fältdagar

McDonald´s och LRF Ungdomen har tillsammans instiftat priset Årets Unga Bonde. Ett pris som stödjer unga bönder som vill driva ett hållbart, etiskt och lönsamt lantbruk. Nu är det klart att prisutdelningen äger rum på sommarens lantbruksmässa i fält den 29 juni.
 
Målet med Årets Unga Bonde är att inspirera fler unga och företagsamma entreprenörer att satsa på lantbruksnäringen.
 
- Vi på McDonald’s vill fortsätta vara en stor inköpare av svenska råvaror och med Årets Unga Bonde vill vi inspirera fler unga ambitiösa, företagsamma entreprenörer att satsa på lantbruksnäringen, säger Patrik Holm-Thisner, inköps- och kvalitetsansvarig, McDonald’s Sverige.
 
- Lantbrukssverige är i stort behov av den unga generationens kraft, idéer och företagsamhet. Bara med deras kompetens och ambitioner kan vi ta livsmedelsproduktionen till högre höjder, säger Nils Björid, ordförande LRF Ungdomen
 
Det är första gången som Årets Unga Bonde utses. För att delta i Årets Unga Bonde ska man vara 35 år eller yngre, arbeta på eller ha i syfte att starta eller ta över lantbruk med fokus på livsmedelsproduktion. Sista dag för nominering är den 15 maj.
 
- Det känns riktigt roligt att de väljer att dela ut priset på vår mässa, säger Erik Stjerndahl, Vd för HIR Skåne och huvudarrangör av Borgeby Fältdagar. Vi jobbar för att utveckla svenskt lantbruk och därför är det viktigt att också lyfta fram de unga bönderna i Sverige. De är framtidens bönder.

Vad får vinnaren? Förstapristagare blir den lantbrukare som genom sin affärsplan visar på en idé eller vision som kombinerar hållbarhet, etiskt tänkande och lönsamhet. Vinnaren får 100 000 kr att investera i sin verksamhet.
 
Läs mer om tävlingen ”Årets unga Bonde” här / https://www.mcdonalds.se/se/maten/kvalitet/initiativet-1000-svenska-bonder/arets-unga-bonde.html
 

Se filmen: https://youtu.be/7CCiq_st5t4
 
Tid och plats onsdagen den 29 juni 2016 kl. 15:15 på Borgeby Fältdagar, Temalounge, innergården av Stortältet.
 
Om Borgeby Fältdagar
Borgeby Fältdagar startade 1999 och är idag den naturliga mötesplatsen för den professionella lantbrukaren. Huvudarrangör är HIR Skåne. Varje år möts över 350 svenska och internationella utställare och uppåt 20 000 besökare från norra Europa under två dagar sista veckan i juni. Medarrangörer är Hushållningssällskapet Skåne, Lantmännen, LRF Media, Sparbanken Skåne, Väderstad och Yara. Läs mer på http://www.borgebyfaltdagar.se

Relaterad media
Kontakt

@mcdse