NEWSROOM

« Tillbaka

Efter världspremiären förra året kommer nu Big Mac hjälm och Big Mac tights

Världens första Big Mac-kollektion hade premiär på en modevisning i Stockholm för ett år sedan. Nu utökas kollektionen med en skidhjälm och ett par träningstights med samma ikoniska burgare som motiv. Produkterna finns att köpa i Big Mac Shop och för varje såld Big Mac hjälm skänker McDonald’s 100 kronor till Skidlyftet.  

Idén om en kollektion med Big Mac-produkter kom till ur sponsorskapet av det alpina landslaget och längdlandslaget. Det är ett sätt att som en lite väl stolt sponsor stötta både dagens skidstjärnor och framtidens skidhjältar.

– Som en lite väl stolt sponsor till våra svenska skidhjältar tog vi förra året fram underställ med vår ikoniska burgare. Underställen gjorde succé världen över och nu känns det roligt att låta Big Mac ta över skidbacken, samtidigt är det ett enkelt och kul sätt att stötta Skidlyftet för att få fler barn och ungdomar på skidor, säger Petra Dahlman, sponsoransvarig på McDonald’s.

Skidåkare kan nu vara både snygga och säkra i backen med nya Big Mac-hjälmen. På gymmet eller i motionsspåret kan Big Mac tights göra träningen roligare. Big Mac-hjälmarna och funktionstightsen kommer i en begränsad upplaga och finns att köpa i Bigmacshop.se från den 1 februari 2016. För varje såld Big Mac hjälm skänker McDonald’s 100 kronor till Skidlyftet. Hjälmen kostar 1195 kronor och tightsen kostar 599 kronor.

– För mig som åkare är det kul när sponsorer som McDonald’s tar sitt engagemang till en ny nivå. Det här är ett roligt och annorlunda sätt att bidra till att fler skidklubbar kan få medel att utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet. Dessutom blir man snyggast i pisten med den här unika hjälmen, säger Jens Byggmark, alpin landslagsskidåkare.

Hjälmen är avsedd för alpina skidåkare, snowboardåkare och liknande sporter. Hjälmen är certifierad enligt CE-standard och enligt standard EN 1077:2007 Class B (europeisk standard för skid- och snowboardhjälmar). Det är en s.k. Freeride-hjälm där öronen täcks av mjuka öronlappar och inte av hårt skal. Hjälmen har bra ventilation och väger endast 400 gram (+-50 gram), vilket anses vara en lätt hjälm och är att föredra när man åker länge. Storleken är justerbar tack vare en vridfunktion som sitter bak på hjälmen. Hjälmen kommer i två storlekar; 54-58 och 58-62. 

Tightsen passar bra för flera olika sorters träning. Modellen på träningstightsen är unisex och i funktionsmaterial med liten nyckelficka bak, blixtlås i benslutet samt reflex i sömmen.


Om Skidlyftet
Skidlyftet är ett gemensamt initiativ mellan McDonald’s och Svenska Skidförbundet där vi tillsammans vill stötta utvecklingen av barn- och ungdomsverksamheten bland Sveriges längd- och alpina klubbar. Genom Skidlyftet kan Svenska Skidförbundets föreningar ansöka om bidrag till satsningar som ökar möjligheten för fler barn och ungdomar att upptäcka och ta del av sporten.

Relaterad media
Kontakt

@mcdse