NEWSROOM

« Tillbaka

Frida Hansdotter delat ut Skidlyftet till Högby Alpina

Svenska Skidförbundets och McDonald’s initiativ Skidlyftet samlade i år in nästan 800 000 kronor som oavkortat går till att stötta utvalda barn- och ungdomsprojekt inom längd- och alpinåkning. Högby Alpina SLK i Fagersta är en av 19 utvalda föreningar som får bidrag från Skidlyftet 2016. Högby Alpina ansökte om bidrag för att kunna arrangera fler tävlingar och ha fler träningsbanor under träningarna.

– Det är oerhört glädjande och stort för oss i Högby Alpina SLK att vara en av vinnarna i Skidlyftet. Tidigare har vi alltid varit tvungna att låna utrustning från andra klubbar vid träning och framförallt vid tävling. Nu ger Skidlyftet oss möjligheten att kunna investera i eget material vilket är till otroligt stor nytta och glädje för klubben, säger Nadja Ruutikainen Näätänen, Högby Alpina SLK.

Högby Alpina tränar i Klackbergsbacken i Norberg och klubben drivs helt ideellt med hjälp av volontärer samt föräldrar till barn i Högby Alpina. Tidigare har man ofta behövt låna utrustning från andra klubbar. Högby Alpina kallar projektet som nu får bidrag från Skidlyftet: ”Utrustning till den lilla klubben med stora hjärtat”.

– Det är andra året jag har haft äran att vara med i juryn för Skidlyftet som är ett helt fantastiskt initiativ av McDonald’s. Givetvis blev jag extra glad när Högby Alpina SLK nominerades eftersom klubben tränar i min hemmabacke, Klackbackbergsbacken. Överskriften på deras ansökan "den lilla klubben med stora hjärtan" stämmer verkligen. Det finns otroligt mycket potential i Norberg/Högbyn och en fantastisk energi, säger Frida Hansdotter, alpin landslagsåkare.

Prisutdelare var Frida Hansdotter tillsammans med Lisa Ek från Svenska Skidförbundet och Annika Östlund från McDonald's.
 
Läs mer om skidlyftet: www.mcdonalds.se/se/pa-mcdonalds/kampanj/2016/skidlyftet_2016.html
Relaterad media
Kontakt

@mcdse