NEWSROOM

« Tillbaka

Henrik Lundqvist stödjer utbyggnad av Ronald McDonald Hus i Göteborg

Under tisdagen togs det första spadtaget för utbyggnaden av Ronald McDonald Hus i Göteborg. 13 nya rum till en kostnad av 25 miljoner kronor ska ge fler familjer med sjuka barn möjligheten att bo i huset. Ishockeystjärnan och ambassadören Henrik Lundqvist var på plats för att träffa familjer och skriva autografer.
 
Kön ringlade lång till Henrik Lundqvists signeringsbord när han på tisdagseftermiddagen var en av de inbjudna som tog det första spadtaget för vad som ska bli en efterlängtad tillbyggnad av Ronald McDonald Hus i Göteborg. Barn i olika åldrar var med och grävde med småspadar, för att sedan få med sig en autograf hem av ishockeystjärnan som skänkt närmare 700 000 kronor till den nya utbyggnaden.
 
­– När jag tänker på huset tänker jag på värme, trots att man möter människor som går igenom tuffa saker. Hela konceptet bygger på att alla ska kunna vara tillsammans i en situation där hela ens familjeliv sätts på prov. Det görs ett otroligt jobb på husen och det behövs mer plats, så det är kul att vara en del av den här utbyggnaden och sprida lite kunskap om det, säger Henrik Lundqvist som förutom att vara bidragsgivare via Henrik Lundqvist Foundation även är ambassadör för Ronald McDonald Barnfond i Sverige.
 
Ronald McDonald Hus ligger intill Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och erbjuder familjer med svårt sjuka barn ett boende i en hemlik miljö under den period då barnet får behandling. I dagsläget består huset av 29 rum där 600-700 familjer bor varje år. Den nya utbyggnaden innebär ett tillskott på 13 rum som ger plats åt 250 fler familjer per år. Förhoppningen är att alla som har behov av och vill bo i huset ska få göra det.
 
–Vi har haft kapacitetsbrist i många år och det är så gott som alltid kö för att få ett rum här. Det känns fantastiskt att vi tack vare många generösa sponsorer idag är framme och kan sätta spaden i jorden och vi ser fram emot att kunna inviga vårt nya hus om ungefär ett år, säger Anna-Karin Norrman, verksamhetschef för Ronald McDonald Hus Göteborg.
 
Under dagen bjöds det också på musikunderhållning, glass, ansiktsmålning, ballongkonst och popcorn. Superhjältar mot cancer och flera Frölundaprofiler fanns på plats tillsammans med Sahlgrenska Universitetssjukhusets sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg och Palle Lederhausen som är grundare av Svenska McDonald´s och initiativtagare till Ronald McDonald Barnfond i Sverige. Även familjer som bor eller har bott i huset deltog. Alla hjälptes åt att ta de första spadtagen på bygget som väntas stå klart senare delen av sommaren 2017.
 
Utbyggnaden kommer att kosta cirka 25 miljoner kronor och finansieras av Ronald McDonald Barnfond, Ronald McDonalds globala organisation, donationer från olika stiftelser, insamlingar från privatpersoner och aktiviteter som Ronald McDonald Hus deltar i. 
Relaterad media
Kontakt

@mcdse