NEWSROOM

« Tillbaka

Johan Jureskog på ny resa till hamburgarens hemland

Nu är det klart att det blir en uppföljande säsong av Världens Bästa Burgare – publikframgången med kocken Johan Jureskog som sändes på TV3 i våras. I 6 nya avsnitt reser Johan Jureskog runt i USA för att laga hamburgare och utmana burgarkockar i ett antal städer för att se om han har något att sätta emot de lokala experterna. Inspirationen och recepten tar Johan Jureskog med sig hem för lansering av flera nya burgare på McDonald’s meny.
 
McDonald’s och Johan Jureskog har ett långsiktigt samarbete för att göra gourmetburgare tillgängliga för alla. I våras lanserades Johan Jureskogs första burgare på menyn och inspirationen kom från inspelningen av Världens Bästa Burgare säsong 1, där Johan Jureskog bl a besökte Texas, Miami och New York. Jureskog Texas sålde slut på bara två veckor vilket inte hänt tidigare på McDonald’s Sverige över 40-åriga historia.
 
– Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Johan. Det har inte bara lett till att vi tillsammans tagit fram flera spektakulära hamburgare utan även gjort att vi fått utmana oss själva och våra leverantörer och vidgat vår smakpalett, säger Staffan Ekstam ansvarig för menyutveckling på McDonald’s i Sverige.
 
Världens Bästa Burgare produceras av Mastiff. Säsong 2 visas på TV3 och Viafree i april.  
Relaterad media
Kontakt

@mcdse