NEWSROOM

« Tillbaka

McBean bäst i test på SvtPlus

I ett test av olika hamburgerrestaurangers vegetariska erbjudanden kommer McDonald’s McBean på första plats! Det är Sveriges Televisions konsumentmagasin ”Plus” som har testat vegetariska produkter hos McDonald’s, Sibylla och Max.
 
Produkterna har utvärderats utifrån 3 kriterier:
  • Innehåll – finns innehållet i den vegetariska hamburgaren tydligt redovisat på hemsidan?
  • Reklam vs Verklighet – hur väl stämmer produktens utseende i reklamen överens med produkten som serveras?
  • Smak – vilken av produkterna smakar bäst?

Enligt Svt Plus så var McDonald’s den enda kedjan som redovisade både ingredienser och näringsinnehåll på sin hemsida.

- Vi vet att innehållet i maten är en fråga som är viktig för våra gäster och vi är ett av få företag i branschen som haft total transparens vad gäller innehållet i vår mat under drygt 20 år, säger Patrik Holm-Thisner, inköps-och kvalitetsdirektör på Svenska McDonald’s.
 
När det gäller utseendet så fick McBean 73 % av rösterna när Svt Plus lät folk på stan jämföra reklambilderna med den verkliga produkten, och sedan rösta om vilken burgare som bäst lever upp till sin affisch.

Näringsinnehåll och utseende är viktigt men den centrala frågan är hur maten smakar. Även den här kategorin vinner McBean där smakjuryn plussar för att den är luftig och fräsch och helt enkelt smakar gott.

- Vi vet att många av våra gäster vill äta en varierad kost och därför har vi i många år arbetat för att utveckla en bred meny med något för alla. Idag består 30 % av vår försäljning av kyckling, fisk och vegetariskt och vi arbetar för att hela tiden utvidga vårt sortiment av produkter som tilltalar våra gäster. Det är kul att bli uppmärksammad på det här sättet och det sporrar oss att fortsätta utveckla vårt erbjudande till alla våra gäster, säger Staffan Ekstam, ansvarig för meny- och produktutveckling.

McBean är en vegetarisk burgare som har funnits på menyn sen 2007. Gäster hos oss som vill äta vegetariskt kan även beställa Veggie McWrap – samma goda smak i en wrap. För fullständigt näringsinnehåll för McBean och alla våra andra produkter besök vår hemsida eller ladda ner vår app.

Du hittar SvtPlus artikel här

Relaterad media
Kontakt

@mcdse