NEWSROOM

« Tillbaka

McDonald’s och LRF Ungdomen utser Årets Unga Bonde 2016

Medelåldern på svenska lantbrukare stiger och inom till exempel nötuppfödning räcker det svenska lantbruket inte till för det inhemska behovet. Samtidigt visar Lantbruksbarometern 2016 att det finns stor förhoppning om god lönsamhet bland bönder under 30 år. För att stödja och uppmuntra unga bönder har McDonald’s och LRF Ungdomen instiftat ”Årets Unga Bonde”.
 
Priset stödjer unga bönder som vill driva ett hållbart, etiskt och lönsamt lantbruk. Målet är att inspirera fler unga ambitiösa och företagsamma entreprenörer att satsa på lantbruksnäringen.
 
McDonald’s är restaurangbranschens största inköpare av svenskt nötkött och en stor inköpare av andra svenska råvaror som ekologisk mjölk, ekologiska ägg och grönsaker.
 
- Vi vill fortsätta vara en stor inköpare av svenska råvaror och med Årets Unga Bonde vill vi inspirera fler unga ambitiösa, företagsamma entreprenörer att satsa på lantbruksnäringen, säger Patrik Holm-Thisner, inköps- och kvalitetsansvarig, McDonald’s Sverige.
 
För att delta i Årets Unga Bonde ska man vara 35 år eller yngre, arbeta på eller ha i syfte att starta eller ta över lantbruk med fokus på livsmedelsproduktion. Intresserade kan nominera sig själva eller bli nominerade av andra. Ansökan ska vara inne senast den 15 maj. Vinnarna utses i juni.
- Vi vill skapa ytterligare stolthet, entusiasm och framtidstro bland unga bönder och stödja dem i deras ledarskap och utveckling av ett svenskt modernt lantbruk. Tillsammans vill vi hylla och belöna det goda arbete som görs och hjälpa de unga bönder som vill driva lantbruk som är hållbart, miljömässigt, socialt och ekonomiskt, säger Nils Björid, ordförande LRF Ungdomen.
 
En jury utser Årets Unga Bonde där förstapristagaren får 100 000 kr att investera i sin verksamhet. Gemensamt för alla vinnare är att de genom sin affärsplan visar på en idé eller vision som kombinerar hållbarhet, etiskt tänkande och lönsamhet.
 
Priser Årets Unga Bonde
Förstapristagaren får 100 000 kr att investera i sin verksamhet. De fem främsta får stöd av LRF Konsult för att utveckla sin affärsverksamhet och topp 15 får gå ett program på McDonald’s Business School för att utveckla sitt personliga ledarskap.
 
Läs mer om Årets Unga Bonde och nominera på: åretsungabonde.se.
Relaterad media
Bilder
Kontakt

@mcdse