NEWSROOM

« Tillbaka

McDonald’s bjuder alla gäster på ekologiskt och färskmalet kaffe

Den 4-17 oktober bjuder McDonald’s alla gäster på kaffe. McDonald’s kaffe kommer från Rainforest Alliance-certifierade gårdar i Sydamerika. Kaffet är exklusivt framtaget av kaffeproffset Anna Nordström som är specialkaffeansvarig på Löfbergs.
 
McDonald’s ställer höga kvalitetskrav på kaffet som serveras på alla restauranger. Därför tog McDonald’s hjälp av Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs, som nyligen auktoriserades som Sensory Professional av Speciality Coffee Association of Europe (SCAE).
 
– Kaffesmaken är en väldigt viktig del av måltidsupplevelsen. Därför har vi tagit fram ett fylligt och smakrikt kaffe speciellt för McDonald’s. Kaffet har toner av söt frukt och mörk choklad och lämpar sig extra bra som avslutning på en måltid” säger Anna Nordström specialkaffeansvarig på Löfbergs.
 
Kaffet har en smak speciellt anpassad för McDonald’s gäster. På McDonald’s är det många som dricker kaffet efter maten, då är smaklökarna lite bedövade och det behöver man ta hänsyn till. Samtidigt får kaffet inte vara för skarpt och speciellt, därför har McDonald’s en egen framtagen kaffeblandning.
 
Råvaran är mycket viktig för ett gott kaffe. McDonald’s kaffe görs på Arabicabönor som växer på över 1400 meters höjd över havet i Peru eller Honduras. Kaffet är ekologiskt och så även mjölken. Kaffe är miljömärkt med både Rainforest Alliance och ekologiskt. Kaffe är en känslig råvara som tappar både arom och smak vid kontakt med syre. McDonald’s serverar därför alltid färskmalet kaffe.
 
– Vi i Sverige gillar att fika och vi är stolta över kaffet som vi tillsammans med Löfbergs tagit fram. Under två veckor i oktober är alla extra välkomna in till oss då vi bjuder på en kopp kaffe, säger Staffan Ekstam, ansvarig för menystrategi på McDonald’s i Sverige.
 
Erbjudandet gäller en valfri liten kaffe per person och tillfälle den 4-17 oktober mellan kl. 6-22. Lokala avvikelser kan förekomma. 
Relaterad media
Kontakt

@mcdse