NEWSROOM

« Tillbaka

Nytt rekord för elbilsladdning på McDonald’s!

Under juli månad laddades el motsvarande 50 000 kilometers körning på McDonald’s restauranger runt om i Sverige. Det är den högsta siffran för en enskild månad någonsin och motsvaras av en ökning med över 80 % jämfört med juli 2015. Hittills i år har 173 000 kilometer körning laddats vilket är en ökning med 40 % mot samma period förra året. Den mest frekvent använda laddaren i Sverige i juli var Visby!

- Vi ser en fantastisk utveckling vilket är väldigt roligt. Vi står inför en fortsatt utbyggnad av laddmöjligheterna på våra restauranger och då känns det självklart extra roligt när vi ser att det är en service som uppskattas av våra gäster. McDonald’s restauranger finns där människor naturligt passerar, vilket är positivt när man behöver ladda bilen. På våra restauranger finns det gratis WiFi och andra bekvämligheter oavsett vilken tid på dygnet som batterierna behöver fyllas på, säger Henrik Nerell, miljöchef på Svenska McDonald’s.

Elbilsladdning på McDonald’s
McDonald´s i Sverige installerade den första laddplatsen för elbilar redan 2009. Idag erbjuder McDonald’s snabbladdning på 14 restauranger i Sverige och under 2015 laddades el motsvarande körning 6 varv runt jorden. 

Om Fortum Charge & Drive
Fortum Charge & Drive har mer än tio års erfarenhet av att utveckla laddningslösningar för elfordon och erbjuder ett marknadsledande affärssystem för laddinfrastruktur och är verksamt i Norge, Island, Sverige och Finland.
Relaterad media
Kontakt

@mcdse