NEWSROOM

« Tillbaka

Chicken Big Mac är tillbaka på menyn

En av världens mest populära hamburgare finns nu återigen med kyckling. Chicken Big Mac serverades för första gången i Sverige i somras och gjorde succé bland gästerna. Idag innehåller mer än var tredje burgare som säljs på McDonald’s kyckling, vegetariskt eller fisk och kyckling är det mest populära alternativet.
 
Allt fler gäster efterfrågar större valfrihet på menyn och försäljningen av annat protein än nötkött, dvs kyckling, vegetariskt och fisk har ökat från 30 till 35% det senaste året. Chicken Big Mac är ett sätt att bredda kycklingutbudet på McDonald’s och möta gästernas efterfrågan av alternativ.
 
Big Mac är en av världens mest sålda burgare och hamburgaren har många fans. Det är extra roligt att åter välkomna Chicken Big Mac på menyn då vi såg att intresset för våra kycklingprodukter var så stort förra året. Chicken Big Mac, med den legendariska Big Mac-såsen, är en riktigt god burgare och en personlig favorit på vår meny, säger Staffan Ekstam, ansvarig för menyutveckling på McDonald’s Sverige.
 
Chicken Big Mac består av två kycklingbröstfiléer som friteras för att få en krispig yta. Burgaren innehåller även de klassiska Big Mac-ingredienserna; isbergssallad, cheddarost, hackad gul lök, saltgurka och självklart – den omtyckta Big Mac-såsen. 
 
Chicken Big Mac finns på McDonald’s meny från den 7 mars.
 
Pressbilder
Bilder för nedladdning finns på Flickr
Relaterad media
Kontakt

@mcdse