NEWSROOM

« Tillbaka

McDonald’s skidåkarmenyer ger fler barn och unga möjlighet att åka skidor

McDonald’s är en av huvudsponsorerna till Sveriges skidlandslag inom längd och alpint. Som en lite väl stolt sponsor startade McDonald’s tillsammans med Svenska Skidförbundet initiativet Skidlyftet 2015. Syftet är att ge fler barn och ungdomar möjlighet att upptäcka skidåkning. Årets skidåkarmenyer där 1 kr för varje såld meny går till Skidlyftet består av totalt sex menyer, varav fem helt nya burgare. De finns på menyn från den 7 februari.
 
Sedan Skidlyftet startades har närmare 1,6 miljoner kronor delats ut till totalt 41 längd- och alpina klubbar runt om i landet. Bidraget kan till exempel användas till rekrytering, utbildning av fler ledare, träningsläger eller inköp av utrustning. Nu startar årets insamling och mellan 7 februari till 3 april skänker McDonald’s 1 krona för varje såld skidåkarmeny till Skidlyftet.
 
– Det här samarbetet är helt i vår linje och det känns fantastiskt bra att McDonald's hjälper oss så att fler kan få möjlighet att komma ut på snö. Genom skidlyftet tror jag att vi faktiskt kan förändra vardagen för många och att kunna göra det tillsammans med McDonald's som är vår partner är ju extra bra. Det känns fantastiskt, säger, Tommy Eliasson Winter, alpinchef på Svenska Skidförbundet.

– Vi är mycket glada för att McDonald’s genomför Skidlyftet tillsammans med oss. Genom projekt får även privatpersoner möjlighet att bidra till att barn och ungdomar får fina förutsättningar att bli nya skidstjärnor i framtiden. Vi hoppas att många väljer att äta våra menyer där en krona går till våra skidklubbar, säger Johan Sares, längdchef Svenska Skidförbundet.

De nya burgarna är utvecklade av McDonald’s Food Team. Maestro Tasty Bacon, Maestro Legacy, Maestro Royale och Maestro Hot Stuff är gourmetburgare inom McDonald’s Maestro-segment, varje burgare servas två veckor vardera. Under hela kampanjen serveras även kycklingburgaren Chicken Legend Guacamole och den vegetariska Veggie Guacamole.

– Årets skidåkarmenyer är unika på flera sätt. Med de nya gourmetburgarna introducerar vi flera nya smaker och kombinationer och vi har inte lämnat något åt slumpen när det gäller smak. En personlig favorit är Stina Nilssons officiella burgare Veggie Guacamole som är riktigt saftig och smakrik, säger Staffan Ekstam, ansvarig för menyutveckling på McDonald’s Sverige.

Alla längd- och alpina skidklubbar som är medlemmar i Svenska Skidförbundet kan ansöka om ett bidrag till sin barn- och ungdomsverksamhet om max 50 000 kr. Juryn består av Tommy Eliasson Winter, alpinchef, Svenska Skidförbundet, Johan Sares, längdchef, Svenska Skidförbundet, Ivan Ström, franchisetagare, Caroline Nordstrand och Lisa Palm Danielsson, McDonald’s Sverige samt representanter från landslagen. Ansökan till Skidlyftet görs på mcdonalds.se/skidor.

Skidåkarmenyer 2017:

7/2-3/4 Chicken Legend Guacamole officiell burgare för Frida Hansdotter – Denna kycklingburgare innehåller guacamole och en frisk limemajonnäs. Dessutom innehåller den rödlök, krispig sallad och tomat.
 
 
7/2-3/4 Veggie Guacamole officiell burgare för Stina Nilsson – Denna vegetariska bönburgare består av en perfekt kombination av krämig guacamole, en frisk limemajonnäs och fräscha grönsaker.

7/2-20/2 Maestro Tasty Bacon officiell burgare för Andre Myhrer – Denna hamburgare består av en smakrik Emmentalerost och vår goda Big Tasty-sås.

21/2-6/3 Maestro Legacy officiell burgare för Calle Halfvarsson – Denna hamburgare innehåller vår legendariska Big Mac-sås, fräsch rödlök, sallad och saftiga tomater. Cheddarsmältosten gör burgaren både krämig och baconet har vi lagt till för den lilla extra sältan som gör burgaren perfekt.

7/3-20/3 Maestro Royale officiell burgare för Maria Pietilä Holmner - Senap, ketchup och inlagd gurka tillsammans med saftigt kött, cheddarsmältost, färska grönsaker och en klick McFeast-sås gör det här till burgarälskarens favorit.

21/3-3/4 Maestro Hot Stuff officiell burgare för Mattias Hargin – Detta är en burgare med het Srirachamajonnäs och smak av chili och vitlök. Jalapeños ökar hettan ytterligare och passar perfekt ihop med den krispiga salladen, cheddarsmältosten och bacon. 

Relaterad media
Kontakt

@mcdse