NEWSROOM

« Tillbaka

Ny VD och CFO för McDonald’s Norden

Guy Hands med familj, ägare av McDonald’s nordiska verksamhet, meddelar idag att man utsett Christer Åberg till VD och Kennet Wienecke till CFO. Christer och Kennet kommer att ansvara för McDonalds cirka 430 restauranger i Norge, Finland, Danmark och Sverige.
 
Christer har lång erfarenhet av konsumentnära verksamheter i Norden, nu senast från sin roll som VD för Hilding Anders; en ledande europeisk producent av sängar och madrasser med huvudkontor i Norge. Christer har tidigare varit VD för Orklas division Confectionery & Snacks i Norden och Baltikum samt VD för Arla i Sverige. Dessförinnan tillbringade han 17 år på Unilever där han haft en rad olika tjänster främst i Norden, bland annat rollen som VD för Unilever Home & Personal Care. Han sitter i styrelsen för Axfood och Apoex, vilket han kommer fortsätta göra. Christer tillträder sin nya roll som VD den 4 december.
 
Kennet har lång erfarenhet inom McDonald’s och har varit tillförordnad CFO i regionen sedan mars i år. Han har betydande erfarenhet från branschen och har sedan 2001 arbetat för McDonald’s i Norden. Kennet tillträder officiellt sin tjänst den 1 december.
 
Guy Hands, som representerar familjen Hands, kommenterar: "Det är oerhört spännande att någon av Christers kaliber börjar i organisationen, det befäster den potential som vi ser i verksamheten. Kennets beslut att tillträda sin position på permanent basis stödjer de spännande planer och det engagemang vi har för tillväxt i hela regionen."
 
Christer Åberg kommenterar: "Jag ser verkligen fram emot att starta denna spännande resa tillsammans med Guy Hands och hans familj, samt det övriga teamet i Norden. Det här är ett nytt kapitel i McDonald’s historia och vi kommer tillsammans se till att leva upp till vårt varumärkes fulla potential för våra gäster, medarbetare, franchisetagare och ägare."
Relaterad media
Kontakt

@mcdse