NEWSROOM

« Tillbaka

Valfrihet - höstens tema på McDonald’s

Satsningen på goda burgare fortsätter hos McDonald’s. Samarbetet med kocken Johan Jureskog är tillbaka och denna gång får menyn återbesök av två favoriter från samarbetet – Texas och New York. På menyn under hösten släpps även Donken Meals – mellanmenyer med burgare på kyckling, nötkött eller vegetariskt för endast 49 kr. Nu kan du alltså njuta av gourmetburgare och riktigt prisvärda menyer, allt detta hos Donken.

Jureskogsburgarna Texas och New York, som lanserades under 2016, har varit de mest populära från samarbetet och gör en efterlängtad comeback på menyn.

– Både jag och McDonald’s har en genuin kärlek till hamburgare – allt från att noggrant välja råvaror till hur den byggs och hur den smakar. Under resans gång har vi testat oss fram till många fantastiska burgare med olika smakprofiler som vi är riktigt nöjda med. Nu har gästerna sagt sitt om vilka de mest omtyckta burgarna är och det känns kul att ta tillbaka Texas och New York på menyn igen, säger Johan Jureskog.

Burgarna har provlagats och skapats i McDonald’s testkök på huvudkontoret i Lindvreten tillsammans med McDonald’s Food Team. Inspirationen till de nya gourmetburgarna har Jureskog hämtat från USA, där han gjort en roadtrip för att hitta världens bästa burgare. Några av ingredienserna och smakerna i de två burgarna är en rökig BBQ-sås, krispig syrad rödlök, en majonnäs med tryffelsmak, rökt gouda-ost och rostad lök.

Donken Meals – med en ny burgare på menyn

Samtidigt som Jureskogsburgarna gör comeback på menyn lanseras Donken Meals – prisvärda menyer med burgare på kött, kyckling eller vegetariskt med mellandryck och mellan-pommes frites för endast 49 kr. Ny på menyn är Chicken McFeast Jr som får sällskap av McBean och Double Cheeseburger. Donken Meals serveras på McDonald’s från 12 september till 4 december.

– Med Donken Deals vill vi erbjuda våra gäster ett prisvärt menyalternativ som passar perfekt till lunch eller middag. Alla ska kunna njuta av bra burgare och därför kompletterar Donken Meals och Jureskogsburgarna varandra på ett bra sätt genom att ge våra gäster ökad valfrihet, säger Staffan Ekstam, ansvarig för menystrategi på McDonald’s Sverige och leder McDonald’s Food Team.
 
Jureskogs hamburgare på McDonald’s meny:

12 september – 9 oktober: Jureskog Texas – en klassisk burgare med BBQ-smak som är en fröjd för både smaklökarna och ögat där särskilt den picklade rödlöken sticker ut.

10 oktober - 6 november: Jureskog New York - generös burgare med grillad och rostad lök, smakrik cheddar och len majonnäs med tryffelsmak.
Relaterad media
Bilder
Kontakt

@mcdse